Yksi vuodenaika

Meillä oli eilen espoolaisen kaverin kanssa tylsää. Ulkona oli pilvistä ja vilpoista, joten päätettiin ajaa jonnekin, jossa paistaa aina aurinko. Matkalla vastaan tuli kyltti, jossa oli kahvikupin kuva ja teksti: Med bulle. Oltiin oikealla tiellä. Ei Hangossakaan hellelukemiin päästy, mutta terassilla tarkeni ja merivesi oli Furunäsissä tuulesta huolimatta yllättävän lämpöistä.

Hanko on ihan mielettömän kaunis kesäkaupunki. Miettikää, jos Suomessa olisikin aina tälläiset kelit. Se neljän vuodenajan hehkutus, joka jo koulun maantiedon tunnilla aivopestään suomalaislapsiin, olisi turhaa. Perinteisen vuodenkierron sijaan meillä olisi elämää ympäri vuoden.

Perinteinen vuodenkierto Etelä-Suomessa:

Tammikuu: Lunta, pimeää ja perkeleelliset pakkaset
Helmikuu: Lunta ja pimeää
Maaliskuu: Katolta tippuvia jäälohkareita, liukastumistapaturmien huippu
Huhtikuu: Kuraa ja haisevia koirankakkoja
Toukokuu: Takatalvi
Kesäkuu: Meren ja järvien jää sulaa juuri ennen kännisiä juhannusuinteja
Heinäkuu: Kaksi päivää hellettä. Neljät häät, yhdet hautajaiset, regatta, jokkiskisat, tennisturnaus, sambakarnevaalit, olutfestarit, Sulkavan Suursoudut ja Someron Suviheinäturnaus kaikki samana viikonloppuna.
Elokuu: Sataa kuin Esterin perseestä
Syyskuu: Sateista ja kylmää
Lokakuu: Sateista, kylmää ja harmaata
Marraskuu: Kylmää ja pimeää
Joulukuu: Kylmää ja helvetin pimeää

Vuodenkierto ilmastonmuutoksen jälkeen:

Kaikki kuukaudet: Ihanan lämmintä. Niin paljon turisteja, että suomalaiset kyllästyvät jatkuvaan meteliin, vuokraavat Tanskalta Grönlannin ja muuttavat sinne hankolaiset, porvoolaiset, naantalilaiset ja savonlinnalaiset etunenässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.