”We may not have cash, but we’ve got ash!”

IslantiReykjavik on kallis kaupunki, mutta lyhyen visiitin arvoinen. Turistien kuskaaminen paikasta toiseen oli järjestetty kertakaikkiaan hienosti ja monikieliset oppaat pitivät meistä retkillä hyvää huolta. ”Kaksi kärpästä yhdellä iskulla”, sanoi yksi oppaista suomeksi kun noustiin kaverin kanssa bussiin yhdellä varauslapulla.

Kansallispuistossa ei näkynyt paljon puita, vaan Islanti tuntui olevan yhtä isoa laavakenttää. Opas nimeltä Fredrik kertoi, että Islantiin tuodaan kesämökkejä muun muassa Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Kanadasta. Sen jälkeen se korjasi, että kyllä Islannissakin tehdään omista puista paljon mökkejä vuosittain. Noin kymmenen.

Hurrikaanin rippeet iskivät Islantiin sunnuntaina ja aiheuttivat aikamoisen tuulen ja sateen kaupunkiin. Mä lähdin katsomaan mitä Kolaportidin markkinoilla tapahtuu, koska kuulin, että ne ovat sisätiloissa. Sinne pääseminen tosin oli vähän haastavaa, kävelin ensin rakennusten suojassa, mutta sadeviitasta huolimatta kastuin läpimäräksi ja lopulta otin taksin satamaan.

Mätä hainliha jäi kokeilematta, mutta paistettu rautu oli oikein hyvää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.