Kääriäinen lavalle Burtonin kanssa

Torstaina 22.1. Helsingin Circuksessa esiintyvä TCB Band saa todellisen huippuvieraan. Yhtye on sopinut pitkän linjan Elvis-tulkitsija Jorma Kääriäisen kanssa osallistumisesta rokin kuninkaan 80-vuotisjuhlakonserttiin erikoisvieraana. Kääriäisestä tulee näin absoluuttisesti ainoa suomalainen solisti, joka on esiintynyt molempien legendaaristen Elvis-kitaristien, Scotty Mooren ja TCB:ta luotsaavan James Burtonin kanssa.

Elviksen uran alkupuolen keskeiset muusikot Scotty Moore ja rumpali DJ Fontana vierailivat Suomessa Agents-yhtyeen vieraina 1990-luvun lopulla, jolloin yhteistyö liittyi Laulava sydän -sessioihin. Henkilökohtaisella tasolla Kääriäinen on samoihin aikoihin tavannut myös James Burtonin, kun solisti vieraili Burtonin kotikaupungissa Shreveportissa, Louisianassa. ”James soitti omalla klubillaan housebandin kanssa. Minulla oli kuitenkin ääni tiessään, joten silloin jäi laulamatta”, Kääriäinen harmittelee. ”Olen kaikki nämä vuodet ihaillut Burtonin ainutlaatuista soittotekniikkaa, viimeksi TCB Bandin vieraillessa Suomessa 2013. Mies on edelleen aivan uskomattomassa vedossa ja nyt avautunut tilaisuus on kenelle tahansa solistille mitä suurin kunnia, johon suhtaudun nöyrän kiitollisena.”

Oi, mä muistan miten vuonna 2013 TCB bändin keikkaillessa Finlandia-talolla katselin Jorkan sinistä bleiseriä konserttisalin yleisössä ja mietin miten mahtavaa olisi, jos Kääriäinen nousisikin lavalle Dennis Jalen sijasta. Ja nyt, ensi viikolla, Jorkka ja Burtonin TCB esiintyvät Helsingissä. Mä olen tuona iltana Amsterdamissa. Tähän ei voi todeta kuin yhden asian, täsmälleen samalla äänensävyllä kuin työkaveri sen lausui huomatessaan monta päivää Excel-laskelmia tehtyään useaan paikkaan kopioituneen kaavavirheen: ”Voi. Vittu.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.