Vietnamilaiset kevätrullat

RiisipaperiPakko kirjoittaa taas itselleni muistiin vietnamilaisten kevätrullien resepti. Ei sillä, että olisin tähän mennessä palannut mihinkään muuhunkaan aiemmin muistiinkirjoittamaani reseptiin kokeilevassa keittiössäni, mutta nyt tuli taas niin aidonmakuista vietnamilaista ruokaa, että harvoin näin hyvin onnistuu. Sanoo hän, joka ei ole koskaan käynyt Vietnamissa. Broidikin kysyi reseptiä, joten hyviä ne oli. Olisin ehkä vähän voinut himmailla chilin kanssa ja poistaa ne siemenet, koska mähän en saisi syödä tulista ruokaa ollenkaan..

Täyte:
400g maustamattomia broilerinsuikaleita (meillä sattui olemaan hunajamarinoituja, joten lisäsin soijaa vähän varoivaisemmin suolaisuuden takia)
2 porkkanaa raasteena
1 tlk pavunituja
1 tlk vesikastanjaa pilkottuna (tärkein ainesosa; tuo rapeuden)
3 cm:n pala tuoretta inkivääriä raasteena
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 chili pienennettynä (ehkä kuitenkin ilman niitä siemeniä)
2 rkl soijakastiketta
1 rkl ketjap manisia
1 rkl osterikastiketta
1 tl kalakastiketta

Hapanimeläkastike:
1 dl sokeria
1/2 riisiviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1/2 vettä
2 rkl maizenaa
1 tlk ananaspaloja ja mehua

Täyte valmistetaan paistamalla kana ja lisäämällä joukkoon muut aineet porkkanasta alkaen. Kannattaa maistella ruokaa maustekastikkeita lisätessä, koska meikäläisen mitat on taas hyvin suurpiirteisiä. Hapanimeläkastike on niin helppoa, että sitä ei kannata ostaa missään valmiissa tölkissä. Ensin kiehautetaan sokeri, etikka, vesi ja soija. Maizena sekoitetaan ananasmehuun ennen lisäämistä joukkoon. Etikkaa tai vettä lisäämällä voi joko tehdä maultaan tujumpaa tai laimeampaa kastiketta. Ja jos kastike on liian juoksevaa, lisää maizenaa vesitilkan mukana.

Riisipaperia käytetään lämpimässä vedessä noin 3 sekuntia, jonka jälkeen täytteen voi kääriä sen sisälle. Näitä ei kannata välttämättä rullailla valmiiksi, vaan tarjoilla pöydässä erikseen täyte ja paperit, jotka ruokailijat sitten itse rullaavat haluamallaan tavalla ja syövät rullat omaan pieneen hapanimeläkastikekuppiinsa dippaamalla. Tai sitten vaan lusikoivat täytettä lautaselle, kaatavat kastikkeen päälle ja haarukoivat menemään papereista välittämättä, kuten isäpappa meillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.