Verkostoitumassa

Olin taas verkostoitumassa. Varmaan sadan desibelin puheensorina, joku 30 astetta lämpöä ja niin ahdasta, että Pekingin metro ei tuntunut tuon rinnalla miltään. Siinä kun verkostoituu neljättä tuntia, niin olo on ehkä vähän kuin muikulla verkossa.

Tämä parin sadan hengen InterNations -tapaaminen oli baarissa, jossa oli hyvät drinksut. Hintaa niillä oli 8 euroa, kunnes baarimikko kiipesi tiskille ja kailotti drinksujen maksavan 5 euroa seuraavan tunnin aikana. Siitä ei seurannut mitään ryntäystä tiskiä kohti, koska liikkumaan ei oikeastaan pystynyt. Paitsi että huolimatta siitä missä kohtaa baaria mä seisoin, mun selän takaa tuntui aina menevän se yksi ja ainoa polku baaritiskille tai vessaan. Hirveetä tönimistä. Ihanista uusista ja vanhoista tuttavuuksista huolimatta mä lopulta melkein juoksin ulos sieltä baarista. Kiitti mulle riitti.

Mietin tässä, että yksikään niistä parista kymmenestä ihmisestä, joiden kanssa illan aikana jutustelin, ei ollut samasta maasta. Mielenkiintoisimmat tapaukset oli Iranista, Venäjältä ja Syyriasta. Iranilainen sattui olemaan mun kanssa samalla alalla ja syyrialaisen kanssa keskusteltiin muun muassa Jerashista. Venäläinen sen sijaan ei halunnut puhua mun kanssa jääkiekosta, kumma juttu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.