Varmimmat kevään merkit

Miten mä en muistanut viime keväältä, että Hampurissa on näin paljon kirsikkapuita? Niitä on vähän siellä sun täällä. Alla oleva kuva on jo reilun viikon vanha, joten kukintakausi ei kun paranee. Muutamien viikkojen päästä on sitten Cherry Blossom Festivalin aika. Silloin Hampurin japanilainen yhteisö juhlii kirsikkapuiden kukinnan päättymistä ampumalla ilotulitteita Alsterin yllä.

kirsikkapuu

Toinen yhtä varma kevään merkki Hampurissa on keväisen DOMin eli tivolin aika. Sen mä sentään muistan viime vuodelta, olin jo silloin niin vaikuttunut koko paikasta. DOM rantautuu Hampuriin Feldstraßen ja St Paulin nurkille neljä kertaa vuodessa, mutta musta se on kivoin keväisin. Hattara tuoksuu, aurinko paistaa ja kaikista vempeleistä kuuluu erilainen musiikki. Kauhujentalossa soi X-Filesin tunnari ja mustekalassa ysärihitit. Tämän vuoden uutuuslaite oli tukkijoki. Mä olin tällä kertaa liikkeellä varsinaisen kulinaristiporukan kanssa, joten kierreltiin kojulta toiselle maistelemassa erilaisia herkkuja possunvatsasta ja valkosipulisienistä suklaakuorrutettuihin mansikoihin ja nutellatäytettyihin lettuihin. Ihan kivaa tällä kertaa keskittyä juomien sijasta ruokiin. Tai lisäksi.

DOM

Kolmas kevään merkki on se, että mä roikuin taas 11. kerroksen kaiteella ikkunoita pesten. Miespuolinen kaveri kirjoitteli samanlaisesta ohjelmasta Turun suunnalla:

ikkunanpesu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.