Unien tulkintaa

BiitsiMun ahdistus on kestänyt jo yli vuoden. Mua vähän meinasi ahdistaa se ahdistuksen vuosipäivä, mutta muuten tilanne on tällä hetkellä melko hyvä. Lääkkeillä ja terapialla jatketaan entiseen malliin.

Mä sain psykiatrilta tehtävän kirjoittaa uniani muistiin ja keskustella niistä terapeutin kanssa. Tein työtä käskettyä ja laitoin yöpöydälle muistilehtiön ja lyijykynän, jotta voin heti aamuisin muistella mitä yön aikana tapahtui.

Viikon aikana mun unissa tapahtui kaikenlaista. Mä olin somerolaisten naapurien talossa, johon ne olivat tehneet laajennuksena upean terassin, josta oli kiva maisema biitsille Kuubaan. Mä leikkasin varpaankynnet. Mä menin sukkaosotoksille iskän kanssa ja löysin tavaratalosta sohvan, jonka sisällä oli lappusia, joista muodostui palapeli. Mä istuin tyytyväisenä omalla paikallani vesibussissa ihmisten tungeksiessa pysäkeiltä kyytiin, koska maailmanloppu oli tulossa. Mä olin mökillä valmistelemassa paikkoja bileitä varten. Mä olin ratsastamassa tosi kiltillä ponilla, mutta sitten se poni vietiin takaisin tallille ja mä en tiennyt missä se talli on. Mä olin ladossa, jossa ei ollut lattiaa, ja mä olisin voinut ostaa sinne lattian 50 eurolla, mutta mä en ollut varma hyväksyykö pomo sen kuitin.

Mua nauratti kertoa näistä terapeutille. Mun terapeutti on psykoanalyyttista koulukuntaa, joten mä arvelin, että kyllä vähintään siitä ponista saadaan joku kiva freudilainen vertaus. Mutta ei sentään. Sen sijaan se tulkitsi niistä sukista jotain turvallisuudentunnetta, joka mulla kuulemma elämässäni on. Mä itse tulkitsin niistä sukista edellisiltana näkemäni Lidlin mainoksen, jonka mukaan sieltä saa ensi viikolla 5 paria sukkia kahdella eurolla.

Lähes kaikki asiat mun unissa olivat ihan suoraan elävästä elämästä, kuten juuri ne sukat, tai Kuuba, tai tavaratalon sohvan palapelistä mahdollisesti alkanut Escape Room. Varpaankynsien leikkaamistakin olin ajatellut yhtenä iltana jalkoja rasvatessani, ja veljenpojan kanssa käytiin lomalla katsomassa poneja. Mökit mun unissani olivat varmasti juhannuksen syytä. Maailmanloppu vaikutti vähän oudommalta, mutta siinäkin unessa oli hyvä fiilis ja tunne siitä, että mä olen löytänyt paikkani. Olkoonkin, että se oli venetsialaisessa vesibussissa. Terapeutin mukaan mä olen maailmankansalainen ja tyytyväinen paikkaani maailmassa.

Mä olisin silti ehkä piirun verran tyytyväisempi, jos mulla olisi Somerolla mökki, jonka terdeltä pääsee kuubalaiselle biitsille.

2 vastausta artikkeliin ”Unien tulkintaa

  1. Voi Lidlin mainokset sentään! 😀

    Voi vain kuvitella, miten hankalaa/mahdotonta unien tulkitseminen ulkopuolisesta on, kun toisesta ei voi tietää esim. tuota sukkamainoksen näkemistä. Vain itse voi lopulta tietää, jos uniaan ylipäänsä muistaa, mitkä uneen tulevat asiat ovat konkreettisia juttuja omasta päivästä/viikosta ja milloin puolestaan on kyseessä jotain tulkinnallisempaa ja syvempää.

    Toivottavasti terapiasta noin yleensä on kuitenkin apua, ja tilanteesi jatkuu hyvänä. 🙂 Onko matkoilla, joilla olet tänäkin keväänä/kesänä päässyt käymään ja jotka merkitsevät sinulle paljon, ahdistusta lievittävä vaikutus?

    • En osaa sanoa lievittävätkö matkat ahdistusta, mutta muuten ne on kyllä mulle varsinainen henkireikä. Olisi kauheaa, jos en pystyisi matkustelemaan. Lääkkeet ja terapia pitävät mut tällä hetkellä toimintakunnossa, ja samalla on poissuljettu mahdolliset elimelliset syyt. Mä alan hiljalleen hyväksyä, ettei sitä yhtä ainoaa syytä löydy. Näin vaan on, ja sen kanssa pitää pärjätä.

      Ai niin piti mennä hakemaan niitä sukkia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.