Toimistohommia

Mä alan ymmärtämään saksalaisia päivä päivältä enemmän. Enkä pelkästään kielen vuoksi, vaan muutenkin.

Repesin ihan totaalisesti nauramaan yhtenä päivänä kun mua pyydettiin faksaamaan yksi lomake töissä. Laitoin sen vastaanottajalle sähköpostilla ja ilmoitin pahoitteluni siitä, etten mä osaa käyttää faksia. Sulkakynä ja savumerkit vielä menee, mutta faksi on jo niin korkeaa teknologiaa, etten mä tollaseen pysty.

Kun halusin vaihtaa pankkiin osoitetietoni, sieltä tuli sähköpostilla lomake, joka mun olisi pitänyt viedä niiden konttoriin henkilökohtaisesti. Se lomake oli vähän samantapainen, jollainen pankissa aikoinaan täytettiin kun haluttiin nostaa pankkikirjalta rahaa. Itseasiassa mulla on samannäköisiä lomakkeita nyt kotona iso nippu, koska sain ne pankista, mutta en tiedä mitä niillä kuuluu tehdä. Paitsi viedä ne henkilökohtaisesti konttoriin. Ehkä niillä voi vaihtaa sen osoitteen?

Lisäksi mä olen viime aikoina saanut oppia vähän lisää tästä jo tutuksi tulleesta saksalaisesta hierarkiasta. Mun kielikoulusta tuli lasku ja pomo toi sen mun pöydälle pyytäen samalla tarkistamaan sen summan. Tarkistin, vaikka mähän olin jo ilmoittanut sen summan pomolle sähköpostilla. Vein sen lapun takaisin sen pöydälle ja sanoin, että summa on ok. Hetken päästä se toi sen takaisin mun pöydälle ja siinä oli päällä post it -lappu, jossa luki että ole hyvä ja lähetä tämä talousosastolle. Nousin siis pöytäni äärestä ja menin pomon huoneeseen hakemaan sen pöydältä kirjekuoren, johon tungin sen laskun, jonka sitten laitoin pomon huoneen lähtevien postien laatikkoon assarin noudettavaksi.

Ei varmaan ollut ensimmäinen eikä viimeinen kerta, jolloin mun paikkani organisaatiossa tehdään selväksi. Onneksi mä voin tarvittaessa lähetellä niillä pankin antamilla lappusilla savumerkkejä sitä mukaa kun savu nousee korvista. Vai pitäiskö opetella faksaamaan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.