Terveiset Lapista

Moi taas pitkästä aikaa! Olin viikon lumen ja kaamoksen keskellä heikohkojen yhteyksien päässä, mutta nyt olen takaisin sivistyksen parissa. Tai no, Somerolla.

Rovaniemeltä alaspäin ajellessa kiinnitin huomiota vastaantuleviin autoihin. Suomalaiset rekkarit olivat nimittäin enemmin poikkeus kuin sääntö. Suurin osa vastaantulijoista oli venäläisiä.

Luin jostakin lehdestä, että esimerkiksi Levillä työskentelee 43 venäjänkielistä hiihdonopettajaa. Lisäksi näin ajomatkan aikana jopa yhden venäjänkielisen kyltin, jossa mainostettiin majatalomajoitusta. Vieläkö joku jankuttaa, että ruotsin pitää olla kouluissa pakollista?! Kielien kyllä, mutta ei ruotsin.

Siitä on varmaan 4 vuotta kun meilläkin kävi Kittilässä venäläisiä vieraita. Hurauttivat sinne Lexuksella Moskovasta asti. Silloin oli 26 astetta pakkasta ja mun poskesta lähti nahka kun vein vieraat moottorikelkkailemaan ja piti kesken matkan avata kypärän visiiri.

Nyt oli hiukan eri kelit. Vesi tippui räystäiltä. Hiihtämään sentään pääsi.

Äiti oli äsken menossa vaa’alle tarkistaakseen paljonko lihasmassaa on joululomalla hiihtäessä kertynyt, mutta vaa’asta oli ilmeisesti patterit loppu ja se näytti pelkkää viivaa. ”Olenko mä kuihtunut olemattomiin?” se huolestui.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrShare on RedditEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.