Terkut Ammanista

Vitsit täällä on hauskaa. Täggäsin itseni just Facebookissa johonkin arabiankieliseen paikkaan. Toivottavasti se on hotelli, ostoskeskus tai vaikka kuntosali. Mut ei mielellään mikään hierontapiste.

Lentokentällä Hgissä oli taas mielenkiintoista meininkiä.

– Pertti! Sehän on lähtenyt jo se lento! Miten tuolla lukee 12:20? Ja tuossa on toinen. Miten tuossa lukee 2A? Onko se portti nyt se? Pitäisikö se Pertti käydä tsekkaamassa kun nuo sanoivat, että se lähtisi portilta 17 eikä 19. Ja tuossa lukee Frankfurt.

Miten paljon hämmennystä voi vyölaukkuturisteissa aiheuttaa a) kaksi lentoa Malagaan, b) saapuvien lentojen aikataulu ja c) portinvaihto?

Hössöttävät suomalaiset on jotenkin söpöjä. Mutta silti ihan kiva, etten ollut menossa Malagaan.

Mun lennot Ammaniin meni hyvin, pienestä turbulenssista huolimatta. Ekalla lennolla istuin vietnamilaisen opiskelijan vieressä ja tokalla lennolla pari brittiä oli tulossa Jordaniaan samanlaiselle tourille kuin mäkin. Laskeutuminen oli yöllä henkeäsalpaavan kaunis, taivas oli täysin pilvetön ja sekä Tel Avivin että Ammanin valot olivat upeita.

Koska saavuin perille yöllä, olin buukannut noudon kentältä. Tyyppi oli vastassa mukanaan lappu, jossa luki mun koko nimeni. Se nauroi, ettei tiennyt odottaako hän yhtä vai kahta ihmistä. Kyyti hotelliin oli nopea, ohitettiin muun muassa hälytysajossa ollut ambulanssi. Lentokentän lähellä oli Ikea, joskin sen nimi luki arabiaksi. Ja Ikean lähellä oli kameliparkki, jossa pollet nukkuivat loimet selässään.

Vähiin jääneiden yöunien jälkeen kävin aamupalalla, joka näytti siltä, että se on seisonut vähintään viikon auringossa. Aamukahvin jälkeen kysyin respasta karttaa, mutta ei täällä ilmeisesti harrasteta sellaisia. Ei muuta kuin pihalle. Taksit tööttäilivät, mutta muuten sain kävellä rauhassa. Näyteikkunoissa komeili viimeisin kaapumuoti. Löysin lähikaupan, jossa tätä turistia kusetettiin ensimmäisen kerran. Mutta sainpahan vettä. Päivän tavoite saavutettu.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.