Tee-se-itse joulukalenteri

Itsetehty joulukalenteriKaveri oli saanut lahjaksi aivan ihanan itsetehdyn joulukalenterin, joka koostui kullanvärisessä henkarissa roikkuvista karkeista ja lahjapussukoista. Aloin heti ideoida vastaavaa kalenteria kummipojalle. Mähän en sitä enää ehdi Suomeen postittaa, mutta jos mummi innostuu askartelemaan, voisi pikkupoitsun joulukalenteriin laittaa ainakin suklaata, pikkuautoja ja tarroja. Jotenkin tuntuu kuitenkin helpommalta keksiä kalenterintäytettä tytölle.. Onneksi mulla on täällä ihana kaveri, joka vauvavatsansa kanssa varmasti tykkää kaikesta pienestä ja punaisesta! Ei muuta kuin lähimpään Tigeriin ostamaan joulukalenteriaineksia.

Voin muuten kertoa, että koko Hampurista ei löydy kullanväristä henkaria. Kaikki mahdolliset sisustusliikkeet, krääsäkaupat ja jopa vaatekaupat on käyty läpi. Mähän olisin pokkana ostanut sellaisen henkarin vaikka vaatekaupasta, jos sellainen olisi silmiin osunut. Eräs söpö helmin koristeltu henkari jäi mieleen, mutta päätin kuitenkin toteuttaa kalenterin ihan vaan narun avulla. Toimii se näinkin.

Suklaan, karkkitankojen ja joulukoristeiden lisäksi tästä joulukalenterista löytyy mm. vauvan vaaleanpunaiset villasukat, pari nättiä teepussia, punainen kynsilakka, pieni pehmonalle, pieni tuoksusaippua ja hajuvesinäyte. Sen hajuveden kanssa kävi muuten ihan hullu tuuri. Yritin etsiä mahdollisimman pientä hajuvesipulloa paikalliselta Stockalta eli Karlstadista, mutta eihän siellä sellaisia ollut. Jatkaessani kullanvärisen henkarin metsästystä eräs nainen käveli kaupassa vastaan pienten hajuvesinäytepullojen kera ja antoi mun valita siitä joulunpunaisen Escadan mukaani. Täydellistä.

Pienten tavaroiden lisäksi mä askartelin pieniin kortteihin jouluisia lauseita, ja laitoin ne isompien paperien sisälle rullalle. Mä en ole mikään askartelun lahja maailmalle, mutta valmiiden lahjapussukoiden kanssa tämän kalenterin tekeminen oli helppoa kuin mikä.

Jos joku nyt innostui ideasta, niin hyvin ehtii vielä!

2 vastausta artikkeliin ”Tee-se-itse joulukalenteri

  1. Tosi hieno idea! Ihanaa.

    PS. Kultaisen henkarin saa maalaamalla tavallisen henkarin kullan värisellä maalilla. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.