Tapas-ilta

Mua kyllästyttää jouluruoka jo nyt. Enkä ole syönyt sitä tänä jouluna vielä kertaakaan. Mä inhoan jouluruuassa ihan kaikkea. Erityisesti rosollia ja laatikoiden hajua. Ja silliä. Ja graavilohta. Ei siis ollut yllätys, että mä en siinä kuuluisassa viime viikonlopun illanvietossa tarjonnut jouluruokaa vaan valitsin ruokaan teeman, jolla ei ollut mitään tekemistä joulun kanssa. Mä laitoin tarjolle tapaksia.

Olin pohtinut tarjoiltavia jo aiemmin, mutta kun sitten bongasin PauMaun blogista tapenaden reseptin, päätös tapaksista varmistui. Mä tietenkin sovelsin tuon suolaisen tahnan hyvältä vaikuttavaa ohjetta unohtamalla siitä sinapin, mutta ei se menoa haitannut. Tapenaden lisäksi tein jo aiemmin kehumaani balsamico-siirappia valmiiksi, mutta muuten kylään tulleet kaverit auttoivat leipien kokoamisessa. Niihin olin varannut täytteeksi muun muassa ilmakuivattua kinkkua, kirsikkatomaatteja, rucolaa ja hunajamelonia.

WP_003848

Mä olin tehnyt jo edellisenä iltana valmiiksi ensalada rusaa, tortilla de patatasta ja vihersalaattia. Ensalada rusa on todella simppeli majoneesipohjainen salaatti, johon mä laitoin vain keitettyä perunaa, porkkaanaa ja herneitä sekä niiden lisäksi tonnikalaa ja mausteeksi yrttejä. Tortilla de patatas sujui vanhasta muistista eikä sekään ole sen kummoisempaa kuin kananmunaa ja perunaa suolalla ja pippurilla höystettynä. Jujuna tuossa on ainoastaan se, että tortillan pystyy kääntämään paistinpannulla kokonaisena ympäri lautasen avulla. Vihreään salaattiin laitoin rucolaa, jäävuorisalaattia, kurkkua, viinirypäleitä, paahdettuja pinjansiemeniä ja espanjalaiseen tyyliin tietysti suolaa, pippuria, oliiviölyjä ja balsamicoa.

WP_003849

Ainoa hiukan kokeellisempi tapas-laji oli tällä kertaa itsemarinoidut paprikat manchegon päällä tarjoiltuna. Nykyään kaikenlaisia antipastoja ja tapaksia saa valmiina marinadeissaan, mutta ihan hyvin tuo onnistui noinkin. Paahdoin paprikat uunissa melko tummiksi ja laitoin ne sitten hetkeksi muovipussiin, jonka jälkeen tummunut kuori tuntui irtoavan helposti. Maustemarinadiin tuli oliiviöljyn lisäksi chiliä, valkosipulia, tuoretta rosmariinia ja hunajaa.

Kyllä tapakset viinin kanssa tuntuivat uppoavan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrShare on RedditEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.