Superkuu

Kauhea vouhotus yhdestä kuusta. Käsittääkseni se on silti se sama möllykkä, kuin aiemminkin. Mä ymmärtäisin tämän hypetyksen, jos maapallo olisi napannut yhtäkkiä jostain toisen kuun kiertoradalleen. Silloin mäkin raottaisin jo vähän verhoa.

Hampurissa ei oikeasti tarvinnut verhoja viime yönä raotella, pilvistä oli. Jos oli riittävän sinnikäs, niin ilmeisesti sitten sai ihan hyviä kuvia superkuusta:

superkuu

Meillä on näköjään täällä Hampurissa puumien lisäksi myös kiraffeja. En toisaalta yllättyisi yhtään, jos sellainen kävelisi Reeperbahnilla vastaan.

2 vastausta artikkeliin ”Superkuu

  1. Hah, kyllä nauratti tuo kirahvi! 😀 Vastaavista luontoilmiöistä kirjoitetaan tosiaan mediassa aina laajasti, ja tosi usein ilmiöt ovat sellaisia, joita ei voisi nähdä pilvettömältäkään taivaalta esim. Etelä-Suomesta, vaan on pakko olla pohjoisemmassa.

    Itse näin kerran valtavan kuun matalalla aivan silmien edessä. Se oli kyllä upea näky! Oli talvi ja hyvin aikainen aamu. En tiedä, oliko silloin jokin erityinen ilmiö menossa, vai johtuiko kaikki vain sopivasta vuoden- ja kellonajasta sen lisäksi, että taivas oli kirkas.

    • Mäkin muistan joskus ihmetelleeni miksi kuu näyttää niin isolta. Mutta kyllä tavallinenkin kirkas kuutamo talviyönä jossain maaseudulla on todella hieno.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.