Sitruunakanaa kiinalaisittain

Kerrankin mä onnistuin kiinalaisen sitruunakanan tekemisessä.

Aasialaisesta marketista ostettu jauhoseos teki öljyssä paistetusta kanasta pinnaltaan sopivan rapeaa. Normaalisti mä marinoin kanan soijassa ennen kokkausta, mutta nyt ennakoin jauhossa pyörittelyä laittamalla kanat marinoitumaan vatkatusta kananmunasta, soijakastikkeesta, inkivääristä, valkosipulista ja riisiviinietikasta sekoitettuun marinadiin. Se toimi hyvin ja antoi kanalle kivasti makua. Sitruunaa oli siis pelkässä rapeiden kananpalojen päälle lisätyssä kastikkeessa. Käytin kastikkeessa yhden sitruunan mehun, vettä, maissijauhoa, palmusokeria ja suolaa. Ensin keittelin sokeria sitruunamehussa ja sitten lisäsin joukkoon vettä, johon olin sekoittanut teelusikallisen maissijauhoa. Koska kastike näytti pelkän sitruunamehun värisenä harmaalta, lisäsin joukkoon myös ripauksen kurkumaa.

Tämä oli nyt pakko kirjoittaa itselle muistiin, jotta saisin yhtä hyvää sitruunakanaa toistekin!

SitruunakanaaSitruunakanaaSitruunakanaa

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrShare on RedditEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.