Sadepäivän brunssi ja kevyttä keskustelua naisten kesken

BrunssiSadepäivä ei tunnu enää ollenkaan niin pahalta, kun on viettänyt koko aamupäivän ihanien leidien kanssa brunssilla. En tiedä mistä naiset yleensä brunssilla keskustelee, mutta meidän jutustelu alkoi Etiopian vesijärjestelmän sunnittelusta, siirtyi sujuvasti luonnonvarojen yksityistämiseen ja siitä Queenslandin massiiviseen tulvaan vuonna 2011.

Mä muistin kuulleeni siitä Australian tulvasta uutisista, mutta oletin sen johtuneen sateista – en vesien yksityistämisestä. Tälläkin hetkellä patoja hallitsevia yhtiöitä vastaan on menossa oikeusjuttuja, sillä Brisbanessa joen pinta nousi rajusti silloinkin kun ei satanut. Sen sijaan, että ihmisiä olisi sateiden alettua kehoitettu käyttämään mahdollisimman paljon vettä ja sen kustannukset olisi katettu vesiyhtiöiden puolesta, alueella oli edelleen voimassa normaalit vedenkäyttörajoitukset. Sateet kuitenkin nostivat vedenpintaa patoaltaissa, mutta yhtiöt eivät halunneet hävitä rahaa. Lopulta vedenpinnan noustessa liikaa, oli padon rakenteiden kestävyyden vuoksi juoksutus padoilta aloitettava. Se pahensi tulvia huomattavasti.

Seuraavaksi keskusteltiin tietenkin ajankohtaisista aiheista eli Donald Trumpista, Bernie Sandersista, Yhdysvaltain politiikasta, ilmastomuutoksesta sekä aselaeista.

Yhdysvalloilla on melko hyvät suhteet Australiaan ja Australiaa käytetään siellä usein esimerkkinä siitä, miten joitakin asioita pitäisi hoitaa. Aselait ovat Australiassa melko tiukkoja Port Arthurin takia, ja aseista aiheutuneet kuolemat kääntyivät lakimuutoksen jälkeen selvästi laskuun. Jollakin oudolla logiikalla moni amerikkalainen on sen sijaan sitä mieltä, että massamurhat ja ampumiset vähenevät, jos ihmiset saavat kantaa asetta esimerikiksi kouluissa puolustaakseen itseään. Tilastot tietenkin näyttävät, että mitä enemän aseita, sen enemmän ampumisia.

Obama tehnyt hienoja muutoksia ilmastopolitiikassa ja haluaa seurata Howardin esimerkkiä myös aselain tiukennuksessa, mutta Trump on toista maata. Trump puolustaa vahvasti ihmisten perustuslaillista oikeutta omistajaa ja kantaa mukanaan asetta. Me ajatellaan Euroopassa ehkä helposti, että Trump on koominen hahmo, josta ei voi tulla Yhdysvaltojen presidenttiä, mutta on pelottavaa miten moni uskoo Trumpin puheita ja on sen kanssa täsmälleen samaa mieltä. Harmi, ettei äänioikeuteen ole vaadita älykkyystestiä.

Lisää tällaisia brunsseja. Miesten kanssa töitä tehdessä tulee joskus ikävä älyllistä keskustelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.