Röllin treeniohjelma

Rölli on taas ollut lomareissulla Lapissa. Mun ollessa Suomessa se nappasi myyrän kesken meidän jalkapallopelin ja oli nyt innostunut siitä myyränmetsästyksestä ilmeisesti sen verran, että oli napannut mökin lähellä hypelleen varomattoman oravanpoikasen suuhunsa. Pelastusyrityksistä huolimatta oravanpoika menehtyi traagisesti saamiinsa vammoihin. Hyi Rölli!

Mua yritettiin lohduttaa sillä, että mökin lähistöllä pyöri vikkelä kärppä, joka olisi sen oravanpojan tappanut kuitenkin.

– Miksei Rölli voinut sitä kärppää pyydystää?
– Kärpät on liian nopeita Röllille.

En usko! Jos koirat oppii ennustamaan epileptisen kohtauksen tai varoittamaan liian alhaisesta verensokerista, niin kyllä niiden pitäisi yksi kärppä oppia pyydystämään.

Mä piirrän Röllille kaksi kuvaa, joista toisessa on orava ja sen päällä rasti, ja toisessa kärppä ja ruokakuppi. Sitten aletaan kananappuloiden kanssa harjoitella.

Lisäksi Röllin pitää aloittaa tiiviimpi lenkkeily ja vaikka agility, jotta Rölli notkistuu ja nopeutuu. Kuntoa voidaan treenata myös triatlonissa, jossa Rölli juoksee ensin kymmenen kertaa mökin ympäri. Sitten se kiirehtii rantaan, pukee pelastusliivit ja lykkää veneen vesille, hyppää sen kyytiin ja alkaa airo suussa soutamaan. Parinsadan metrin soudun jälkeen on aika parkkeerata vene laituriin, hypätä veneestä veteen ja uida koiraa pieni lenkki järvellä. Ja siinä matkalla ei saa metsästää yhtä ainutta sorsanpoikasta, tai tulee sakkokierros järven ympäri.

Kyllä kärppä sitten saisi kyytiä, ja oravanpoikasilla olisi paremmat oltavat.

Rölli metsässä

Voin kyllä kuvitella miten noi treenit sujuisi oikeasti. Rölli haukkuisi sekä oravan että kärpän kuvat kananappuloiden toivossa. Mökin ympäri se juoksisi ehkä pari kertaa mun perässä, kunnes jäisi rappusille odottamaan, että mä kierrän mökin yksinäni. Veneeseen se hyppäisi niin innoissaan, että pelastusliivit unohtuisivat laiturille. Airo tippuisi heti järveen ja ”nouda” käsky ei ainakaan siinä tilanteessa toimisi. Vene keikkuisi ja Rölli vain tuijottaisi vuoroin mua ja vuoroin airoa, ja sen ilme olisi kysyvä: Siis tuonneko mun muka pitäisi hypätä? Uimisessa kävisi niin kuin silloin, kun mä kerran yritin houkutella Rölliä uimaan vähän kauemmas rannasta. Astuin järven pohjaan, tai siihen minkä luulin pohjaksi, ja upposin reittä myöten mutaan niin, että crocsi hävisi. Rölli seisoi vieressä varpaat harallaan tassut tukevasti mudan päällä niin, että vesi ylettyi sitä vatsaan asti.

2 vastausta artikkeliin ”Röllin treeniohjelma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.