Reissunaisen reppu: Zimbabwe & Sambia 2010

Zimbabween mentiin kaverin kanssa vaan ja ainoastaan Victorian putousten takia, kun kerran eteläisessä Afrikassa pyörittiin. Buukkasin matkan jo Suomesta käsin, mutta edullisesta eteläafrikkalaisesta matkatoimistosta, jota mun paikallinen kaverini suositteli.

Vic Falls

Majoituttiin A’Zambezi River Lodge -nimisessä paikassa, joka ainakin meikäläiselle kelpasi mainiosti. Sängyissä oli rankiset eli moskiittoverkot, ja kylään kulki ilmainen shuttle bussi. Mitä muuta sitä ihminen tarvitsee?

52574_473127090438_27694_o

Victoria Falls oli pieni ja rauhallinen kylä, joissa lapset potkivat palloa punaisella hiekalla. Kerran kun oltiin kävelemässä kylän raitilla, bongattiin paikallinen poliisi. Sekin bongasi meidät. Sillä oli iso arpi naamassa ja kun se lähestyi meitä, pelättiin, että se tulee tarkastamaan passeja ja keksii jonkun verukkeen saada meiltä dollareita. Yllätyin positiivisesti kun se poliisi seurasi meitä paikasta toiseen mukavia jutellen, ilmaseksi. Vai kuuluuko poliiseille antaa tippiä?

Vic Falls

En usko, että oltiin ensimmäiset suomalaiset Victorian putouksilla, mutta ketään paikallinen, kenen kanssa juteltiin, ei ollut koskaan aiemmin tavannut suomalaista. Silti suurin osa osasi sijoittaa sen maailmankartalla Eurooppaan ja hyvin moni lisäksi Pohjoismaihin. Yllätyin siitäkin. Mä en vieläkään ehkä tiedä missä on Zimbabwe.

Viktorian putoukset


Sambiassa poikettiin myös. Otettiin taksi, joka vei meidät rajalle, mutta ei sen pidemmälle. Kuski neuvoi, että me saadaan rajalla viisumileimat passiin, ja voidaan sitten ottaa toinen taksi Sambian puolelta ja jatkaa matkaa sillä, ja hän tietysti odottaisi meitä Zimbabwen puolella. Me ei uitu siellä Sambian puolella sijaitsevassa kuuluisassa Devil’s Poolissa, mutta luulen, että tämä vesihiisi/hippo/virtahepo oli uinut siellä:

Virtahepo

Helikopterilento Viktorian putousten yllä oli aivan mieletön, mutta kyllä sen putousten voiman tunsi parhaiten lähietäisyydellä. Mittasuhteet on tässä kuvassa melkoiset, vai erotatteko tuolta saarekkeesta nuo ihmiset?

Vic Falls

Jos unohdetaan raaka kana illalliselta (siitä en ole päässyt ehkä vieläkään yli), niin Zimbabwen reissu oli pelkkiä positiivisia kokemuksia täynnä. Mulla ei ollut oikein mitään odotuksia enää vikan illan auringonlaskuristeilylle, mutta sielläpä nähtiin lähietäisyydeltä kokonainen norsulauma, hippoja ja alligaattori. Yksi ronsu oli uimassa keskellä Zambesia kun me veneiltiin siellä. Jäätiin jonkun matkan päähän seuraamaan sitä ja sen maihinnousua.

52656_473129585438_11319_o

Hipot oli vähän vaikeampi bongata joesta, kun niillä ei ollut kärsä pystyssä. Pahanenteisen näköisiä elukoita. Tai sitten mua pelotti sen takia, kun olin kaverilta kuullut, että virtahevot tappavat Afrikassa vuosittain enemmän ihmisiä kuin mikään muu nisäkäs. ”Älä mene hipon ja sen poikasen väliin, äläkä hipon ja veden väliin”, kaveri neuvoi. Entä jos on jo vedessä?

51741_473129780438_3726464_o

Kuvattiin eläimiä niin innoissamme, että melkein unohdettiin se henkeäsalpaava auringonlasku.

51864_473129635438_7497513_o

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.