Reissunaisen reppu: Intia 2011 – Jaipur & Agra

Tähtinä Jaipurissa by Vintagella @ 2011-12-31 – 09:05:18 Jaipurissa – sen lisäksi, että mä kävelin pimeässä päin mustaa lehmää – me mentiin katsomaan Bollywood -leffaa nimeltä Desi Boyz. Dushyant kysyi kuka haluaa lähteä katsomaan hindiksi leffaa, jossa on miesstrippareita, ja sai kaikki tytöt mukaansa. Loppujen lopuksi koko porukka lähti leffaan ja se olikin aikamoinen kokemus.

Jengi leffateatterissa eli lievästi sanottuna innolla mukana leffan aikana, tollasta meteliä ei ole Suomessa yleisön toimesta konserteissakaan. Dushyant ei voinut varottaa meitä siitä, että ennen leffaa me jouduttaisiin itse silmätikuiksi ja tähdiksi täpötäydessä leffateatterissa. Onneksi meidän porukan David Beckham otti mielellään fanien ihailun vastaan ja poseerasi meidän muidenkin puolesta kameroille sekä kirjoitteli nimmareita.

Beckham

Jaipurissa mä ehdin pariksi minuutiksi markkinoille shoppailemaan mausteita. Hamstrasin lähinnä niitä, joita helposti tunnistin; jeeraa, kurkumaa, korianterin siemeniä ja sahramia. Vierailtiin myös Amber Fortissa, jonne suurin osa porukasta kapusi elefanttien kyydissä. Mä jätin sen huvittelun väliin yhdessä irkun kanssa. Ne elefantit näyttivät todellakin kärsivän.

Taj Mahal, Baby Taj ja Agra Fort by Vintagella @ 2012-01-03 – 09:05:18

Kaivo

Matkalla Jaipurista Agraan oli taas monen monta kohdetta, joissa piti poiketa. Abhanerin vaikuttavat portaat johtivat Intian syvimpään ja laajimpaan lähteeseen. UNESCOn maailmanperintökohde Fatehpur Sikri oli joskus 1500-luvulla pääkaupunki, mutta se hylättiin ilmeisesti vesipulan takia.

Intia

Dhulan kylässä meille tarjottiin aivan mahtavaa chaita. Siellä on vain muutama tuhat asukasta, joiden pääelinkeino on maanviljelys. Meille kerrottiin, että päästään tutustumaan läheisesti paikallisiin asukkaisiin muun muassa peltotöissä. Kävi ilmi, että se tarkoitti myös villiintynyttä härkää pakoon juoksemista. Onneksi oli lenkkarit jalassa.

Taj Mahal

Taj Mahal oli kaunis, mutta se loppumaton jonotus ja turistien määrä oli melkoinen. Ei ollut mitään toivoa saada kuvaa Tajsta ilman ihmisiä, vaikka oltiin paikalla jo kukonlaulun aikaan. Jossain päin Agraa, en yhtään tiedä missä, Dushyant vei meidän kuitenkin ravintolaan, jonka kattoterassilta näkyi Taj Mahal upeassa auringonlaskussa. Se oli paljon mieleenpainuvampi näky. Baby Taj oli viehättävä paikka, paljon pienempi ja rauhallisempi, mutta marmoripinta täynnä kauniita yksityiskohtia.

Baby Taj

Agra Fort oli valtava punainen linnake, jälleen yksi UNESCOn kohde, jossa meidät otti vastaan Agra Fortin oma opas. Se kertoi meille loputtoman määrän historiaa, josta mä en muista enää yhtään mitään. Agra Fortista mieleen jäi Sheesh Mahal, jossa katto oli täytetty pienillä peilinpaloilla ja pimeässä kammiossa kynttilänvalossa katto näytti aivan tähtitaivaalta. Legendan mukaan joku Agra Fortin hallitsijoista oli rakennuttanut huoneen vaimolleen, kuten Shah Jahan Taj Mahalin.

Sheesh

Päällimmäisenä Intiasta jäi mieleen aivan mielettömän hyvä ruoka, sekä se haju, joka nousee mun nenääni aina kun Intiaa muistelen. Kotona heitin kaikki kamat kenkiä ja reppua myöten pesukoneeseen. Meidän porukasta muutamilla oli pieniä vatsavaivoja, vaikka oltiin varovaisia sen suhteen mitä syödään ja juodaan. Ainakin useimmiten. Mun trinidadlainen kämppis oli yhtenä yönä herännyt janoisena ja vaikka mun vesipullo olisi ollut meidän välissä yöpöydällä, se oli mennyt juomaan vettä hanasta. Kun Dushyant kuuli siitä seuraavana päivänä, se alkoi paniikissa etsiä reittiä lähimpään sairaalaan. Niin vaarallista se vesi oikeasti on. Mutta Intiaa ei kannata jättää välistä sen takia, että pelkäisi vatsatautia. On se sen verran erikoinen maa, että jokaisen pitäisi joskus kokea edes pieni pala Intiaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.