Ranskalaismies teki meikäläiseen vaikutuksen makuuhuoneessa

Taulu

Mä olen katsellut mun makkarissa olevaa taulua hetken jos toisenkin pää kallellaan ja miettinyt, että se on kyllä tosi kiva. Seepiansävyisessä taulussa on vanha amerikkalainen auto ja kuubamainen fiilis. Taiteilija on yllättäen ranskalainen, nimeltänsä Alain Bertrand. Tsekkasin herran nettisivut ja Kuubaa sekä amerikan tyyliä löytyy sieltä enemmänkin, mahtavalla taustamusalla varustettuna.

Olisi kiva päästä joskus näkemään Bertnardin alkuperäisteoksia näyttelyssä. Bertnardin hyperrealismi viehättää, koska siinä on jotain poikkeuksellista. Nämä ovat kuvia, jotka näyttävät siltä kuin ne olisi otettu 50- tai 60-luvulla, mutta sen lisäksi niissä on jotain enemmän. Aiheet ovat melkein identtiset taulusta toiseen. Joku taidemaalari vangitsee taideteoksiinsa tunteita kuten pelon tai vihan, mutta Bertrand selkeästi pitää taulujensa aiheista ja se on tässä olennaista. Taulut ovat Bertrandin luomaa fantasiaa.

Mahtoikohan toi taulu jotenkin alitajuisesti vaikuttaa mun seuraavan lomakohteen valintaan? Aion vihdoinkin suunnata Kuubaan, jonne olen suunnitellut reissua jo monen monta kertaa aiemmin. Ensi kuussa lennän Havannaan, josta mun Kuuban seikkailuni alkaa. Siihen asti jatkan tuon taulun katselua ja Kuubasta haaveilua.

P.S. Eikö ole hyvä otsikko? Eikö tolla pääsisi jo Ilta-Pulun toimittajaksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.