Raakamakkaroita hirvenlihasta

Me oltiin taas ihan vahingossa ajan hermolla ja tehtiin makkarat itse. Suurin syy tähän vahinkoon oli pakastimessa oleva viimevuotinen hirvenliha.

Raakamakkara

Käytettiin makkaroihin noin 1,8 kg hirveä, 1,2 kg possua ja vähän reilu 350 g silavaa eli läskiä. Lihat jauhettiin karkealla terällä kahteen kertaan ja silava kertaalleen.

Raakamakkara

Mä sain olla vastuussa maustamisesta. Jaettiin jauhettu liha kolmeen eri kippoon ja paistettiin jokaisesta koepala maustamisen jälkeen. Parasta makkaranteossa olikin se, että sai päästää mielikuvituksen valloilleen. Katajanmarja sopi mun mielestäni hirveen hirveän hyvin, ja chilimakkara oli tietysti ihan pakollinen.

Raakamakkara

Makkaroiden teko oli isolla porukalla juuri niin hauskaa kuin kuvitella voi. Ei se pituus vaan se paksuus.

Raakamakkara

Mä hävisin vedon siitä räjähtävätkö makkarat kypsennysvaiheessa – eivät räjähtäneet. Kypsennettiin niitä 175 asteidessa uunissa noin puoli tuntia. Lopuksi vielä paistettiin makkaroita pannulla hetken aikaa.

Raakamakkara

Paras makkara oli hieman yllättäen katajanmarja- tai chilimakkaran sijaan se, jonka mausteseos sisälsi suolaa, valkosipulia, tuoretta timjamia, sumakkia, mustapippuria, paprikajauhetta, cajun-maustetta ja omenaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.