Puistossa

puistossaVietettiin kavereiden kanssa sunnuntaipäivää tosi hurjalla tavalla. Käveltiin puistosta puistoon ja hengailtiin niissä lintuja ruokkien ja syksyn väriloistoa ihmetellen. On täälläkin kaunista.

Suomessa puistoilla ei ole oikein koskaan ole ollut mulle mitään merkitystä. Kansallispuistoilla kyllä, mutta ne on enemminkin metsiä. Siinä missä Suomessa seikkailen pitkin maita ja mantuja metsäpoluilla, täällä näköjään puistot korvaavat sen. Ja puistoja Hampurissa onneksi riittää.

Hampurin vihreä sydän on tietysti kaupungin pohjoispuolella sijaitseva Stadtpark, joka on sen verran iso, etten mä ole ihan vielä hahmottanut mitä kaikkea siellä on. Ainakin bluesclubille mä olen siellä jo tieni löytänyt. Suuria puistoja kaupungin keskustassa ovat suihkulähteestään tunnettu Planten un Blomen ja Alster-järven sivussa kulkeva Alsterpark, joka on juoksijoiden suosikki. Tosin niitä ravaajia riittää täällä ihan joka puistoon.

Eimsbütteler Park on tuo pikkukuvassa komeileva puisto ja näistä pienemmistä puistoista mun uusi lemppari. Sen joen uomasta laajentuvan lammikon ympäri kiertää nimittäin kaunis kävelyreitti, jonka varrella on paljon penkkejä ja jopa pieni kahvila. Juuri sopiva paikka sunnuntain ratoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.