Pod Baranem Restauracja

VillisikaaNäitä matkapostauksia Krakovasta ei ole luvassa miljoonaa, mutta pakko vinkata yksi hyvä ravintola kaupungissa. Useimmiten syötiin eväitä retkellä tai sitten jossakin terdellä keskusaukion laidalla, mutta Krakovan linnassa vierailtuamme keliakiasta kärsivä kaverini bongasi ratikkapysäkin vierestä tutunnimisen ravintolan: Pod Baranem Restauracja. Gluteiiniton ruokavalio ei ollut Puolassa kuulemma ollenkaan niin helppo nakki kuin Italiassa, mutta tuon ravintolan kaverini oli jo etukäteen löytänyt listalleen.

Tilatessamme lounasta ravintola oli typötyhjä, mutta kun varsinainen lounasaika hetken kuluttua alkoi, alkoivat varatut pöydät täyttyä. Lopulta paikallisten puheensorina täytti koko ravintolan. Ruuat eivät tulleet nopeasti, joten oltiin tyytyväisiä, että ehdittiin tekemään tilaus ennen muita. Menu tosiaan sisälsi kuin sisälsikin gluteiinittoman ruokalistan, jossa valinnanvaraa löytyi. Muissa Krakovan ravintoloissa ainoa gluteiiniton suositus tuntui olevan salaatti. Pod Baranemissa kaveri tilasi ankkaa ja mä kokeilin villisikaa. Tuo villisika-annos oli paikallisiin hintoihin nähden kallis maksaessaan 65 zlotya, mutta molemmat annokset olivat hirmuisen hyviä. Jälkkäriksi oli tilattavissa jopa gluteiinittomia kakkuja.

Pod Baranemin palvelu oli tosiaan hidasta, mutta muuten ihan hyvää. Noin yleisesti ottaen palvelu Krakovassa oli melkoisen töykeää. Kassaneidit juoruilivat keskenään ja joka paikassa joutui odottamaan pitkään. Keskikesän turistiryntäys oli ehkä pahimmillaan, mutta krakovalaiset yltävät mun listalla hyviksi kakkosiksi palvelun huonoudessa barcelonalaisten jälkeen. Sen ymmärrän, että free walking tour ei ole free, koska oppaat saavat palkkansa tippeinä, mutta jos tuntematon ihminen kadulla pyytää rahaa vastineeksi neuvoistaan kartta kädessä pyörivältä turistilta, mennään ehkä hivenen liian pitkälle. Tai ainakin se aito ystävällisyys katoaa jonnekin sinne rahanahneuden taakse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.