Pitkä viikonloppu Venetsiassa

Venetsia

Mä jotenkin kuvittelin, että vanhassa Venetsiassa ei ole jalkakäytäviä tai maata, vaan rakennukset yhdistyy toisiinsa vain kanaaleilla ja liikkumaan pääsee vain veneillä tai gondoleilla. No, ei se nyt ihan niin ole. Ennen siltoja oli toki huomattavasti vähemmän, joten gondoliperinne on vahva. Mutta Venetsian näkee parhaiten jalkaisin, sen sokkeloisille kujille eksymällä.

Venetsia

Gondoliajelu oli vähän niinkuin pakollinen aktiviteetti Venetsiassa, mutta ei todellakaan hintansa väärti. 80 eurolla sai puoli tuntia huviajelua gondolieerin kyydissä. Mun gondolieerikuski kertoi gondolin olevan isänsä, eli se oli gondolieeri jo monennessa polvessa.

Venetsia

Turistikausi oli vasta alkamassa ja tässä kuussa myös isot matkustajalaivat aloittivat Venetsian vierailut. Niitä tulee kuulemma monta päivässä, ja ne viipyvät päivän tai pari. Mun ohitse lipuivat samana päivänä ainakin MSC Magnifica ja Vision of the Seas. Lisäksi aasialaiset turistit olivat vallanneet kaupungin, ja se niiden pyllistely valokuvatessa kanaalin varrella vaikutti siltä, että kyllä niistä kanaaleista ainakin pari turistia saa kesän aikana ylös onkia.

Venetsia

Majoitus Venetsiassa osoittautui jo toukokuussa melkoisen kalliiksi, vaikka mä satuin löytämään hyvät arvosanat saaneen hotellin, jossa oli 6 huonetta ja pari jaettua kylppäriä. Se huone kustansi kahdelle hengelle 540 euroa neljältä yöltä ja oli siis kalliimpi kuin lennot. Sijainti oli aivan loistava, eikä vaporettoa tarvittu kuin lentokenttäkuljetuksiin. Vaporetto eli vesibussi on huomattavasti halvempi kuin venetaksi tai gondoli ja siten suositeltava kulkuneuvo, jos pidempää matkaa pitää liikkua. Halvempaa majoitusta voi kuulemma etsiä esimerkiksi Lidon saarelta, mutta silloin pitää laskea useampi kymppi vaporettolipuista kustannuksiin.

Venetsia

Venetsiassa karttaa ei varsinaisesti tarvitse. Jos suunta on tiedossa, löytyy sokkeloisilta kujilta melko hyvät kyltit, joilla välttää ympyrän pyöriminen. Mua nauratti myös se, että välillä valittavia teitä oli useita ja kaikki tiet veivät San Marcolle. Pari muuta erityistä huomiota Venetsiasta on ainakin hyttysmyrkun tarpeellisuus ja se, että vesijohtovesi on juomakelpoista.

Venetsia

Venetsia on postikorttimaisen kaunis ja näkemisen arvoinen kaupunki, mutta en mä sitä kovin romanttiseksi matkakohteeksi sanoisi. Öisin valoja on vähän eikä kauniita siltoja tai rakennuksia ole valaistu milläänlailla. Kivilaatoilla kävely on ihan kivaa päivän pari, mutta mä ehdin jo tässä ajassa kaivata vihreyttä sen verran, että hihkuin ilosta puiston ja pari puuta nähdessäni. Pitkänä viikonloppuna oli aikaa myös pienelle seikkailulle raiteita pitkin, mutta siitä lisää myöhemmin.

2 vastausta artikkeliin ”Pitkä viikonloppu Venetsiassa

  1. Kivan kattava minipaketti Venetsiasta! Myös kuvista välittyy sellainen tunnelma, jonka olen Venetsiaan kuvitellut.

    Olen muualtakin (kuten Eat, Pray, Love -kirjasta) lukenut, ettei Venetsia ole romanttinen kaupunki. Myös Hannu Raittilan Canal Grandessa paikka vaikuttaa kaikkea muuta kuin romanttiselta (ja on muuten supernukuttava kirja, Terminaali taas on huippuhyvä). Kivaa ja hyvä tietää, ettei Venetsiassa tarvitse laskea veden varaan, vaan perinteinen kujilla kävely onnistuu ja kannattaa. 🙂

    • Mä tosiaan yllätyin siitä ei-romanttisuudesta, mutta ihan kiva niin, kun olin kerran kaverin kanssa matkoilla. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.