Parsakaalia kahdella tapaa

Pitkästä aikaa reseptiä pukkaa. Nyt taitaa olla parsakaalin satokausi, sillä bongasin sitä kaupasta edullisesti ostoskoriini. Jälleen kerran kävin kaupassa ilman minkäänlaista ideaa siitä, mitä ruokaa tekisin. Nappasin sitten parsakaalin lisäksi mukaani kanaa. Kotona pohdin miten se parsakaali olisi parasta kokata. Mä tykkään siitä hivenen rapeana, mutta mun vatsani taas haluaa sen ihan pehmeänä. Yritin tehdä kompromissin ja kokata varret pehmeiksi ja paahtaa nuput kypsäksi uunissa. Hyvää oli!

Parsakaalia kahdella tapaa

Parsakaalin nuput uunissa

1 parsakaalin nuput
oliiviöljyä
suolaa

Tämä oli tosi simppeliä, eli leikkasin parsakaalista nuput uunipellille kokonaan ilman vartta. Päälle suihkutin oliiviöljyä ja ripottelin karkeaa suolaa. 250 astetta ja noin 15 minuuttia.

Parsakaalinvarsimuhennos

1 valkosipulin kynsi pilkottuna
2 cmn:n pala tuoretta inkivääriä raastettuna
tilkka öljyä
1 parsakaalin varsiosa kuorittuna ja pilkottuna
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl vettä
mustapippuria

Paistoin ensin valkosipulia ja inkivääriä öljyssä, ja lisäsin sitten kaikki muut aineet joukkoon. Keittelin tätä muhennosta noin 15 minuttia niin, että varsista tuli pehmeitä.

Paistetun kanan rintafileen maustoin näiden lisukkeiden kaveriksi mun lemppareilla eli chilipihvimausteella ja sumakilla. Chilipihvimauste ei ole vatsaystävällistä sekään, mutta mä yritän käyttää sitä tosi varovasti.

Jos ei parsakaali sellaisenaan oikein maistu, niin tässä ruuassa on yksinkertaisista mausteista huolimatta paljon makua!

Parsakaalimuhennos

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on TumblrShare on RedditEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.