Nyt vuosi 2015 muistojen hyllyyn

Vuodessa 2015 on paljon muisteltavaa siitäkin huolimatta, että yli puolet vuodesta kului enemmän tai vähemmän kipeänä.

Tammikuussa lensin ensimmäistä kertaa elämässäni tänne Hampuriin ja kiireisen viikon jälkeen löysin kuin löysinkin itselleni uuden kodin. Kyseessä piti olla väliaikainen ratkaisu eli kalustettu koti vuodeksi, mutta en ole irtisanomassa vuokrasopparia vuoden tullessa täyteen. En kaipaa stressiä asunnonetsinnästä tai muutosta itselleni juuri nyt, ja vuokratasosta huolimatta viihdyn tässä asunnossa loistavasti. Töiden suhteen mun sopimus on kestoltaan avoin ja pomo alunperin toivoi mun viipyvän täällä ainakin kaksi vuotta. Mä viihdyn kaupungissa niin hyvin, etten ainakaan hetkeen ole lähtemässä minnekään.

Matkoja viime vuoteen mahtuu viime viikkoisen lisäksi muutamia. Kesäkuussa kiersin G Adventuresin porukan kanssa Kuubassa ja sain siltä reissulta taas monta uutta ystävää. Me ollaan itseasiassa jo sovittu tapaaminen Lontooseen huhtikuulle, joten seuraavaksi pitäisi alkaa buukkaamaan lentoja sinne. Kotimaassa tuli matkailtua sekä Lapissa että E-Suomessa, mutta Saksassa matkustelin vähemmän mitä aioin. Ehkä sen aika on tänä vuonna.

Moottoripyöräilyharrastus jäi viime vuonna naurettavan vähiin, mutta en mä niitä ajamattomia kilometrejä aio murehtia. Ajelen sitten taas kun ehdin ja pystyn. Kalasteltua sen sijaan tuli kesälomalla paljon, elokuussa Lapissa ja heinäkuussa sekä Naantalissa että Hangossa.

Keikkarintamalla piti sopivasti kiirettä ja vuoden 2015 kohokohtia ovat AC/DC:n konsertti Hämeenlinnassa, Real Gone Weekender Tallukassa, Rockabilly Allnighter, Juanes sekä loppuvuoden Ben Granfeltin ja Uriah Heepin keikat Hampurissa. Lisäksi monia bändejä tuli nähtyä muissa tapahtumissa kuten Hafengeburtstagissa ja Harley Davidson -päivillä. Ai niin, ja Mellilä-päivässä! Sinne me tehtiin kavereiden kanssa moottoripyöräretki ja hengailtiin Mellilän torilla Mikko Mäkeläistä kuuntelemassa.

Reissuista saatujen uusien ystävien, vanhojen kavereiden ja Hampurissa asuvien tärkeiden ihmisten lisäksi mä vietin viime vuonna aikaa kummipojan kanssa, mutta suurimman osan ajasta valitettavasti Skypen välityksellä. Vuodessa on tapahtunut kuitenkin huikea kehitys ja se pikkupoitsu osaa jo kertoilla kuulumisia ja hetkittäin jopa keskittyä kuuntelemaan satuja, joita mä sille Hampurista käsin luen. Etätätinä ei kuitenkaan aina ole helppoa, sillä mulle tuli tippa linssiin silloin kun poitsu oli ehdottanut vanhemmilleen, että jos mä vaikka tulisin kotiin. Rölliäkin on tietysti ikävä, mutta enköhän mä heti alkuvuodesta taas Suomessa pistäydy.

Vuodelle 2016 mä en mitään muuta toivo kuin parempaa terveyttä. Nyt avataan uusi lehti muistiossa ja toivon mukaan se täyttyy mielenkiintoisista matkoista, tapahtumarikkaista keikoista ja mahtavista ihmisistä. Hyvää uutta vuotta 2016!

uusivuosi

2 vastausta artikkeliin ”Nyt vuosi 2015 muistojen hyllyyn

  1. Olipa sulla hieno vuosi kaikesta sairastelusta huolimatta. 🙂 Kuuban-matka ja kaikki, Yhdysvaltoja unohtamatta! Kuulostaa todellisen reissunaisen elämältä. Itse tunnun pääsevän joka vuosi maksimissaan kahdelle ulkomaanmatkalle kotimaan matkailun ollessa olematonta. Mulla on joitain kavereita, jotka tekevät kummemmin yrittämättä neljä tai viisi reissua vuodessa (ei työmatkoja), mutta minä joudun olemaan tyytyväinen yhteen tai kahteen, vaikka mieli halajaisi matkoille paljon useammin. Ajattelen kai, että jos ei ole kunnollista syytä mennä, en mene. Ja minulla on tiukka määritelmä sanalle kunnollinen! Esim. USA:n kavereihin pidän yhteyttä, mutta heidän elämäntilanteisiinsa ei tunnu sopivan minkäänlainen näkeminen. Tiedän, että jos Amerikkaan vielä joskus haluan, on vain mentävä ja unohdettava entiset ystävät. Sinä sentään olet reipas matkalainen ja tapaat ihmisiä siellä täällä niin kuin kuuluukin. 🙂 Toivotaan, että alkanut vuosi on vähintään yhtä upea matkailuvuosi ja terveyden kannalta huisisti edellistä parempi!

    • Mä taidan ymmärtää, mitä tarkoitat kunnollisella syyllä. Esimerkiksi tämän mun viimeisimmän reissun säkin olisit varmasti toteuttanut, koska siihen sisältyi kaverin synttäreiden juhlinta ja toisen kaverin luona käyminen. Mä kuitenkin epäilen, että mulla se oikea, piilevä syy oli halu päästä pelaamaan pokeria Vegasiin ja nämä muut oli vain hyviä selityksiä. Kuubassa olisin voinut käyttää kaiken ajan ja rahan niillä jenkkiautoilla cruisailuun, mutta olihan se kiertomatkakin ihan kiva. Kun vuosia sitten käytiin kaverin kanssa pidennetyn viikonlopun lomalla Roomassa, oli virallinen syy varmaan juuri tuo ”kaupunkiloma frendin kanssa”, mutta oikeasti halusin vaan tunkea sormet Bocca della Veritaan..

      Kiitos ja hyvää alkanutta vuotta sullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.