Miksi kannattaa ottaa matkavakuutus?‏

Lueskelin tässä eräästä bloggarista, joka lähti ulkomaille ja mainostaa nyt, että on siellä yksin ja ilman matkavakuutusta. Tyhmä saa olla, mutta jonkinlainen vastuu pitäisi tuntea toimiessaan (ehkä) esikuvana joillekin nuoremmille.

Päätin nostaa tähän vanhasta blogista tositapahtuman, joka toivon mukaan opettaa edes jollekin miten hyvä juttu matkavakuutus, ja Euroopassa EHIC -kortti, on. Matkavakuutuskaan ei korvaa kaikkea, mutta aika monessa tilanteessa siitä on apua. Jos silti kuvittelee olevansa kaikkien sairauksien ja tapaturmien yläpuolella eikä halua itse suojautua onnettomuuksien taloudellisilta seurauksilta, kannattaisi ajatella edes kotiväkeä. Ruumiita ei kuljetella kotimaahan ilmaiseksi. Kun mä tutustuin saksalaisten matkavakuutusten viidakkoon, tärkeimmät kohdat ainakin mulla olivat kotiin palauttaminen ja ambulanssilento. Muahan ei mihinkään Ankkapulcoon tai Los Ankkelesiin jätetä!

*****************************************************************************

Kaks umpparii meni Pariisiin mut toinen ei mahtunutkaan by Vintagella @ 2012-03-20 – 18:54:20

Että sellanen reissu! Hôpital Cochin tuli tutuksi. Mun kaverilta opertoitiin umpilisäke eli sen sijaan, että oltaisiin shoppailtu tuliaisia Pariisista, sinne jäikin muisto meidän käynnistä.


Kaverin kivut alkoivat ensimmäisenä yönä, mutta luultiin sitä ruokamyrkytykseksi. Välillä sen olo paranikin, ja se kierteli sitkeästi mun mukana nähtävyyksillä. Mutta perjantaina tilanne paheni ja vein sen ensiapuun, jonne se jäi sitten yöksi. Lauantaina se operoitiin, ja kun iltapäivällä sain vierailuaikaan mennä etsimään sitä, kyselin kaveriani sairaalan infosta. Siinä vaiheessa alkoi mun seikkailu. 
Tietenkään sairaalan infossa ei oltu koskaan kuultukaan sen nimisestä ihmisestä ja se b*tch siellä infossa käski mun mennä toiseen sairaalaan. Ihan kun en olisi tiennyt missä ensiavussa edellisiltana istuin kolme tuntia! Ilmotin sille sujuvalla suomella, että syö paskaa, ja päätin lähteä sinne ensiapuun. Toivoin, että ne muistavat mut ja että ne osaisivat auttaa mun kaverin paikallistamisessa. Kielivaikeuksista huolimatta sain sieltä aarrekartan, jolla mennä seuraavalle rastille:

Sairaala

Mun Plan de Paris toimi ja mä löysin kirurgian vuodeosaston. Kaveri oli sanonut olevansa huoneessa numero neljä, mutta sitten kohtasin seuraavan ongelman. Siellä oli neljä siipeä ja kaikissa huone numero neljä. En uskaltanut lähteä kokeilemaan eri huoneita, joten taas piti seikkailla ja etsiä yksi englantia puhuva ihminen. Se tarkisti mulle oikean siiven ja huoneen, sekä kertoi leikkauksen menneen hyvin. Menin huoneeseen ja tunnistin kaverin kirjan, mutta eipä kaveria näkynyt missään. Istuskelin huoneessa pitkän aikaa, ennen kuin se hoitaja vaivautui kertomaan mulle, että saattaa mennä vielä pari tuntia ennen kuin kaveri tuodaan heräämöstä. Jaaha. 


Loppujen lopuksi frendi pääsi pois sairaalasta sunnuntaina, jolloin kirurgi vielä pelotteli meidät puolikuoliaaksi lentoa ajatellen. Suomalaisen lääkärin puhelimitse konsultoidut vakuuttelut lyhyestä lennosta ja suhteellisen pienestä riskistä laskimotukokseen saivat kaverin kuitenkin nousemaan koneeseen alkuperäisen lentosuunnitelman mukaisesti maanantaina, mikä oli siinäkin mielessä parempi, että mä pystyin huolehtimaan matkalaukuista eikä sen tarvinnut nostella itse mitään. Oli sillä sitten tukisukat ja hepariinipiikki kirurgin määräyksestä.

Loma meni siis kaverin osalta ihan pieleen, mutta mä näin paljon nähtävyyksiä ja pidin erittäin paljon pariisilaisista ihmisistä (sitä yhtä b*tchiä lukuunottamatta). Tärkeintä on kuitenkin, että päästiin molemmat melkein ehjinä kotiin. Ja kaverin matkavakuutus varmasti korvaa lääke- ja taksikulut. Sairaalakustannukset olivat EHIC-kortilla huikeat 38€. Jos jollakin matkaajalla ei sitä eurooppalaista sairaanhoitokorttia vielä ole, niin suosittelen lämpimästi. Älkääkä hyvät ihmiset ikinä matkustako ilman vakuutusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.