Merimies keskellä Atlantia

Hetkittäin mulle tulee ikävä Hampuriin, mutta onneksi hampurilaisilla merimiehillä on satellittiyhteys botskillakin. Mä pääseen kuulemaan tarinoita maailman meriltä näin periferiastakin käsin. Tosin käsite mun periferiasta on suhteellinen, kun katsoo missä tämä laiva seilasi. Se oli toi valkoinen piste keskellä Atlanttia:

Atlantti

Kyselin mikä meillä on keskinäinen aikaero ja miten se kellojen siirto botskilla itseasiassa hoidetaan. Euroopan ja Brasilian välinen matka on kuulemma helppo, koska kelloja siirretään vaan hiljalleen, mutta Tyynellä valtamerellä siirtoaika on yhteensä 12 tuntia ja se voi tarkoittaa myös vuorokauden vaihtumista välillä. Aasian reissuilla laiva on kuulemma täynnä zombeja. Voin kuvitella. Varmaan ihan niinkuin kesäaikaan siirtyminen täällä meillä.

IMG_1821

IMG_1848

Olisi aika siistiä liftata joskus tuollaisen rahtialuksen kyytiin. Ihan pikkasen vaan ahdistaa ajatus, että siellä sitten ollaan ja pois ei pääse. Mitä jos tulee myrsky?

IMG_1822

Merimies lähetti mulle videon myrskystä 7 metrin aalloilla ja mä kysyin pelottaako merillä koskaan. Oli aika liikuttavaa, kun se myönsi, että pelottaa. Se kunnioittaa merta ja luonnon voimaa. Mä luulen, että tulin merisairaaksi jo siitä videosta. Tuo ylläoleva kuva ei näytä kovin pahalta, mutta tosiasiassa siinä oli kyse ysin myrskystä Beaufortin asteikolla. Ei siis ihan sama asia, kuin ne Ilta-Pulun hehkuttamat kotimaiset myrskyt, joissa on on tullut kaksi raetta Kauniaisissa ja muovinen puutarhatuoli lennähtänyt nurin.

IMG_1737

Mun toimistotyön haasteet vaikuttaa aika mielenkiinnottomilta ton työn rinnalla. Noiden haasteena oli esimerkiksi se, että niiden laituripaikka vaihtui ja niiden pitikin yllättäen alittaa 54.5 metriä korkea silta. Muuten ihan kiva, mutta niiden laiva oli 68.5 metriä korkea. Niiden piti pysähtyä ottamaan painoksi vettä tankkeihin 25 000 kuutiota vesipumpulla, joka pumppaa vain maksimissaan tuhat kuutiota tunnissa. Vuorokauden vesitankkaus siis ennen sillan alitusta.

IMG_1715

Tässä rahtilaivassa oli kyydissä 3 turistia, jotka kukin olivat maksaneet 20 päivän matkastaan nelinumeroisia summia. Merimies ihmetteli, että kuka hullu maksaa päästäkseen heidän kyytiinsä, etenkään kun laivalla ei ole mitään viihdettä. Niillä ihmisillä on kuulemma eri syitä, mutta osa haluaa vaan tavata merimiehiä työssään.

Mäkin haluaisin tavata merimiehiä, mutta en työssään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.