Matkapäiväkirja

Suomi-lappi-suomi -sanakirja olisi tullut päivän retkellä tarpeeseen. Oltaisiin tiedetty, että hietatievan dyynialue tarkoittaa suomeksi ihan v*tusti hiekkaa. Ja leveä tie ei ole yhtä kuin vähemmän kuoppia. Mutta sellaisen asian opin, että iiro on lintu. Jos joskus pohditte onko joku Iiro lintu vai kala, niin lintuhan se.

Kaveria oli pistänyt paarma vasempaan lonkkaan, ja turvavyö painoi koko ajan. Ehdotin sille, että se siirtyisi auton takapenkille niin, että turvavyö kiinnitetään vasemmalle. ”Ja sanoisin, anteeksi rouva, voisitteko pysäyttää taksin, minun täytyy oksentaa”, se totesi. Joo, hiukan huono idea sillä tienpätkällä.

57 kilometriä ajettiin ilman ainuttakaan vastaantulijaa. Sitten Chevyn tuulilasinpyyhkijät hullaantuivat ja tuulilasinpesunestettä roiskusi lasiin, vaikken koskenutkaan mihinkään namiskoihin. Pysäytin auton tien sivuun, sillä ajamisesta ei tullut siinä naurunremakassa mitään. Chevy päätti puhdistautua ennen sitä ensimmäistä vastaantulijaa.

Enontekiön Sanomissa (elämää valtakunnan huipulla) luki, että poliisi oli saanut Hetan kylällä jonkun kiinni luvatta ajamisesta. Sillä kertaa alkoholilla ei kuulemma ollut osuutta asiaan.

Terroriuhasta huolimatta meikäläiset päästettiin norjalaisten toimesta melko helposti rajan yli.

Terveisin,
Ulkomaankirjeenvaihtajanne Kautokeinosta

Kautokeino

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.