Lentopelkoinen panikoi

Helkkarin helkkarin helkkari. Mun lentopelkoni kasvoi taas eilen potenssiin kymmenen. Juuri vähän aikaa sitten itse lensin Germanwingsillä. Muistan sen hetken kun istuin koneeseen ja katselin ympärilleni, että näidenkö ihmisten kanssa mä kuolen. Mutta toi on mulle normaali ajatus millä tahansa lennolla, ei ainoastaan Germanwingsillä.

Oli ihan pakko eilen soittaa kollegalle, joka usein lentää juuri tuota reittiä: ”Moi, mitä kuuluu? Ei mulla mitään asiaa ole..”

Lentopelkoiselle on ihan turha alkaa selittää mitään todennäköisyyksistä tai siitä, miten turvallista lentomatkustus on esimerkiksi autoiluun verrattuna. Turvallista my ass. Onhan se nyt hirvittävän epätodennäköistä, että kone tippuu matkalentokorkeudesta sen sijaan, että sille kävisi laskeutumisessa tai nousukiidossa jotain.

A320 sattuu vielä olemaan musta kiva ja tuttu konetyyppi, joten toi tuntuu jotenkin vielä pahemmalta. Ja koska se oli vanha kone, menee mun siltäkin logiikalta pohja, että kone on pysynyt ilmassa tähänkin asti. Seuraavan kerran kun mun pitäisi lentää Finskillä Suomeen, kone on vanha ja tuttu Embraer.

Saattaa tosin olla, että mielummin vaikka uin kun lennän.

Mun kummipoitsu oli esitellyt meidän viime Skype-puhelussa uusia kellukkeita ja räpylöitä, joten kysyin kummipojan äiskältä, jos kummipoika lainaisi mulle kellukkeita tulevia uintireissuja varten:

”Juu, ok. Mut räpylät ostat itte.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.