Lentopelko

IcelandairOlen joskus maininnnut pelkääväni lentämistä. Nyt kun takana on taas monta hyvää ja tasaista lentoa enkä mä olen katsonut kovin paljon lentoturmatutkintaa saati saanut yhtään matkalaukkua päähäni kesken matkan, olen vähän rauhoittunut nousujen ja laskujen suhteen. Tällä hetkellä lennot sujuvat melkeinpä hyvin. Sydän ei hakkaa kuin hieman normaalia lujempaa ja hengityskin kulkee lähes normaalisti.

Eräs kaveri kyseli mistä mä sain apua lentopelkoon, kun sillä on joku tuttu, joka kaipaa apua lievään lentopelkoonsa. Mä en koskaan päässyt lentopelkokurssille, vaikka olisin ollut valmis maksamaan siitä mitä tahansa. Niitä ei vaan järjestetty silloin kun mä siihen pahimpaan aikaan yritin sellaisen löytää. Mutta on mulla pari muuta vinkkiä.

Ensimmäiseksi suosittelisin katsomaan lentopelkoon liittyviä videoita Youtubesta. Eikä sitten eksytä minnekään lentoturmatutkintoihin. Tässä yksi hyvä esimerkki niistä videoista, joita kannattaa katsoa lentoturmatutkinnan sijaan: Overcoming Fear of Turbulence When Flying

Lisäksi mä suosittelisin hakemaan apua mistä tahansa rentoutusmenetelmästä, jolla itseään pystyy rauhoittamaan. Jos uskaltaa nousta koneeseen ja ongelmana on vain se erittäin epämiellyttävä tunne, joka johtuu lentämisestä tai pienestä tilasta, voi sitä yrittää lievittää monin eri tavoin. Mun mielestä kyse on hallinnasta ja hallinnan tunteesta. Sitä konetta ei voi hallita, mutta omia tuntemuksiaan voi. Esimerkiksi hypnoosi tai akupunktio voi hyvinkin tuoda apua siihen pelon hallitsemiseen.

Lennoille kannattaa pukeutua mukavasti. Jos nyt unohdetaan se maailman huonoin vaate eli jumpin, niin muuten lennolle kannattaa valita sellaiset vaatteet joissa viihtyy ja joissa voi rentoutua. Mä käytän aina lentosukkia, joten niistä on tullut mulle vuosien mittaan traditio. Se tukisukkien jalkaan laittaminen aamulla jo ennen sängystä nousua on osa sitä lennolle valmistautumista henkisesti. Tykkään myös tutustua etukäteen koneisiin, joilla lennän. Yleensä konetyyppi on tuttu ja se tuttuus lisää turvallisuuden tunnetta. Esimerkiksi Norwegianilla ja Icelandairilla on helposti tunnistettava konekanta, ja musta on kivaa tunnistaa kone nimestä tai numerosta jo portilla. Paitsi jos se kone sattuu olemaan Norwengianilta se, jonka pyrstössä komeilee lento-onnettomuudessa kuollut Amundsen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.