Lento kotiin

Jollekin olisi tullut näkökulman vaihtamisen taito tarpeeseen Finskin lennolla. Elämä oli pilalla, kun koneessa ei ollut ruisleipiä. Lentoemäntä sai todellakin kuulla kunniansa siinä tilanteessa, vaikka kuinka yritti vakuuttaa, että henkilökunta tekee kyllä parhaansa, mutta ei ole heistä kiinni kuinka monta leipää catering koneeseen pakkaa.

Mä mietin siinä vieressä, että kyllä muakin vituttaisi, jos en nälkäisenä saisi haluamaani ruokaa. Mutta toisaalta se on Finski, joka niitä ruisleipiä lennettelee ympäri maailmaa eikä niitä nyt vaan voi pakata koneeseen varmuuden vuoksi vaikka joka matkustajalle. Ne uhkailut siitä, että ”en ensi kesänä enää lennä vaan ajan autolla”, ei varmaan paljon sitä lentoemoa liikuttaneet. Tai Finnairia. Ainoa, joka siitä raivoamisesta kärsi, oli matkustaja itse. Olisihan se voinut pakata ruisleipiä itselleen evääksi. Ei tarvitsi suuttua siitä, jos taivaalla lentävässä peltipurkissa ei olekaan just sitä tiettyä ruokaa ostettavana.

Mä lueskelin koneessa kirjaa ja pidin kirjanmerkkinä Casino-arpaa, jonka voitto mun pitäisi joskus muistaa lunastaa. ”Mikä voitto? Onko siinä kolme teevee-merkkiä?” kaveri kysyi. Oli pakko alkaa pyörittämään sitä arpaa kädellä kuin Speden Spelien pelikorttia ikään. ”Aijai, nyt lähti kymppitonni!” Ei tuollaista arvontaa voisi enää nykyään järjestää. Että sanottaisiin telkkarissa, että ensi viikolla meillä onkin täällä kisaamassa Vilpertti Virtanen Virolahdelta, tervetuloa. Ja sitten se oikeasti olisi siellä seuraavalla viikolla. Ei ihmiset nykyään lähtisi tuohon mukaan.

Kaveri toisteli lentokoneen kuulutuksia ruotsiksi ja englanniksi ja totesi, että hän voisi hoitaa nämä kuulutukset. Mä sanoin, että voisin tehdä saman botskilla. Mutta sen normaalin risteilymusan sijaan mä voisin lisäksi laulaa sen biisin siihen mikrofoniin. ”Daa daa daa dada dada da dada dada da, daa daa daa dada dada da dada dada da!”

TaivasKentältä kotiinpäin ajellessa katselin taivasta, jossa massiiviset pilvet peittivät auringonlaskun melko näyttävästi. Aurinko pilkisti pilvien raoista, joten en voinut olla sanomatta frendille: ”Let’s get the band back together!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.