Leffailta

Me vuokrattiin eilen kaverin kanssa pari leffaa, 22 Jump Street ja Bad Neighbours. Eikä näköjään oltu kummankaan leffan kohderyhmää. Olisi ehkä kannattanut lukea elokuvien kuvaus vähän tarkemmin sen sijaan, että tsekattiin kansiteksteistä vaan Channing Tatum ja Zac Efron. Kumpikin leffa kuului komedia-kategoriaan ja kummassakaan ei naurettu kertaakaan. Leffojen jälkeen keskusteltiin siitä kumpi leffoista oli parempi. Kaverin mielestä 22 Jump Street ja mun mielestä Bad Neighbours. Mutta tuosta kinastelu olisi vähän sama kuin siitä kumpi on paremmanmakuista, lehmänpaska vai hevosenpaska.

Onneksi telkkarista sattui meidän epäonnistuneiden leffavalintojen jälkeen tulemaan Stephen Kingin Mist, jossa on ehkä eeppisin loppu ikinä. Tyyppi on juuri viimeisillä kudeillaan ampunut armollisesti läheisensä ja on itse valmis kohtaamaan paljon kauheamman kuoleman jättiläishämähäkkien toimesta ja huutaa niitä käymään kimppuunsa – ja sitten sumusta esiin tulee armeijan panssarivaunu ja koko muu joukkio liekinheittimien ja pelastettujen ihmisten kera. Siinä kohtaa mä nauroin.

Luin nuorempana paljonkin Kingin kirjoja ja omassa mielikuvituksessa ne on vielä paljon pelottavampia kuin elokuvaversioina, jotka nekin on ihan järkyttäviä. Harmi, etten enää uskalla lukea niitä kirjoja saati katsoa Mistin tapaisia leffoja. Ne laittaa ajattelemaan ihan eri tavalla kuin jotkut teinien komediat. King oli esimerkiksi Mistissä kirjoittanut ihmisten käyttäytymisen marketissa juuri sellaiseksi kuin se maapallolla on laajemmassa mittakaavassa. Vaikka se sumu ja ne jättiläishämähäkit eivät ehkä uskottavuudessa kovin korkealle kiilanneet, niin ihmismielen King osaa kyllä kuvata.

En olisi uskaltanut mennä nukkumaan suoraan Mistin jälkeen, joten oli aika mahtavaa päättää leffailta telkkarista tulleeseen Elviksen Follow That Dreamiin. Elviksen roolihahmon yksinkertaisuus hymyilytti ja paha sai tietenkin lopussa palkkansa. Miksei enää tehdä tuollaisia leffoja?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.