Lätkää ja lääkettä

Oltiin suunniteltu kaverin kanssa Tepsin matsiin menoa. Se olisi alkanut puoli seitsemältä, joten ei sitten ihan ehditty Turkuun siihen mennessä. Mä päätin yrittää korjata tilanteen ja ehdotin kaverille Sopan peliä. Ei ehkä ihan samaa tasoa, mutta takuulla viihdyttävää. Vastaan asettui kaverin entisen kotipaikkakunnan joukkue, Loimaan Rockets, joten peliasetelma oli kohdillaan.

Pelin alku oli vähän nihkeää. Loimaa johti jatkuvasti eikä Sopa saanut oikein mitään aikaan. ”Vituiks meni sekin hyökkäys”, kaveri kiteytti tunnelman. Tuomari ei halunnut puuttua peliin ensimmäisessä erässä ja jossain päivänselvissä jäähytilanteissa alettiin katsella ympärillemme ihmetellen onko jäällä tuomareita ollenkaan. Mitä jos ne on myöhästyneet, mietittiin. ”Ja ensimmäinen erä pelataan ilman tuomareita”, matkittiin kuuluttajaa. Maaleja ei sen sijaan puuttunut, Loimaalta. ”Yksikin maali vielä niin mä lähden Roppilaan kaljalle”, kaveri tulistui. Onneksi tuli erätauko.

Tokassa erässä Sopakin pääsi vähän peliin mukaan ja sai pari maalia. Yhdessä vaiheessa totesin maalin roikkuvan ilmassa, yhtään ei vaan tiennyt kumpaan päähän se tulisi. Epäiltiin, että tässä pelissä oli enemmän vauhtia kuin HK-Areenalla olisi ollut. Veikattiin Turun pelin lopputulokseksi 1-0, kunnes mä muistin, että Tepsillä onkin Norre maalissa. ”Ehkä sit jotain 0-5.”

Someron jäähallissa mun vieressäni istui vierasjoukkueen kannattaja, todennäköisesti jonkun pelaajan äiti. Se yritti videokuvata poikansa aloitusta Lumialla, muttei osannut käyttää sitä. Neuvoin, että tuosta kun näpäytät, saat videointiominaisuuden päälle. ”Nyt ne on ihan vääräsä paikasa”, se totesi. Kun Rocketsille oli tulossa jäähy ja Sopan maalivahti lähti vaihtoaitioon, jotta kuudes kenttäpelaaja saataisiin jäälle, se ihmetteli miksei Sopalla ole maalivahtia. Kun Rockets sitten sai kiekon haltuun, se innostui ja pomppasi ylös kannustamaan. Pelin viheltäminen poikki juurikin sillä hetkellä oli suuri vääryys eikä se ymmärränyt miksi tuomarit niin tekivät.

Kolmanteen erään lähdettiin suurin piirtein tasatilanteesta, mutta Loimaa karkasi heti maalin johtoon. Sitkeästi Sopa yritti ja tasoittikin. Sopan johtomaali syntyi sen sijaan ihan vahingossa, kiekko vain jotenkin lipui Rocketsien maalivahdin ohi. Harvalukuinen yleisö sai hetkellisen tunnelman aikaan tuon maalin jälkeen riemuitessaan. Suurin meteli tosin lähti Sopan pelaajien hakatessa mailoilla kentän laitaa vaihtoaitiosta käsin. Loppuerä sujuikin siten, että hallissa soi Poika saunoo ja Den glider in. Kyllä Sopa sen sitten lopulta voitti, 8-5. Hyvä peli.

Todettiin kaverin kanssa, että tämä oli meille oikea matsi. Tepsissä pelaa nykyään niin nuoria jamppoja, että niiden syntymävuosikin alkaa ysillä. Aika kaukana on ne ajat, jolloin Vahalahti lämmitti mun sormia pitämällä käsistä kiinni Elyseen takana.

Turussa Tepsi oli mennyt häviämään Jokereille maalein 1-4. Jokerit oli varmaan ottanut tätä samaa lääkettä, mitä mulle tarjottiin vatsakipuun. Taisi tepsiä.

Antitepsi

Lukiko kukaan muu tuosta Antitepsin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.