Kuuba osa 1: Kaunista kyytiä Havannassa

Quinta AvenidaEka yö Havannassa meni vähän niin ja näin. Olisin tietysti voinut vaikka nukkuakin. Mutta kyllä siitä väsymyksestä selvittiin kun saatiin selville, että G Adventures oli vaihtanut meidän aloitushotellin Plazasta aka torakanpesästä viiden tähden Quinta Avenidaan. Sen altaalla kelpasi köllötellä. Mä en edes muista, että olisin koskaan ennen majoittunut viiden tähden hotellissa. Olkoonkin, että Kuubassa viisi tähteä on oikeasti noin kolme. Mutta kuka niitä laskee.

AutotMulla oli Havannassa tavoitteena kolme asiaa: Toimittaa tuliaiset kaverin kaverin kaverin kaverille, kaupunkikierros amerikkalaisella autolla ja visiitti La Bodeguita del Medioon. Ensimmäinen noista onnistui pienen seikkailun jälkeen hyvin, toisessa oli vaan kysymys siitä mikä auto valitaan, ja kolmas jäikin sitten viimeiselle hetkelle ennen paluulentoa. Pääsin myös Havannassa tutustumaan viiden tähden ja ei niin tähdellisen hotellin lisäksi casa particulares -majoitukseen, joka oli oikein siisti koti vain muutaman korttelin päässä Capitolista.

ChevyEn tiedä mitään mahtavampaa kuin cruisailla ympäri Havannaa vanhalla avoautolla aurinkoisessa ja lämpimässä säässä Elvistä kuunnellen. Ensimmäinen mun näkemäni auto Havannassa oli suureksi yllätykseksi Lada, ja niitä näkyikin liikenteessä tosi paljon. Mutta -57 tai vanhempia Chevroletteja, Fordeja, Chryslereitä ja Caddyjäkin pyöri onneksi joka paikassa. Kyselin tietysti ensimmäiseksi miten autot pidetään kunnossa, kun niihin ei saa Jenkeistä tilattua varaosia. Meidän kuski kertoi tilaavansa osat Italiaan, josta ne toimitetaan sille Kuubaan. Kuubassa on isot pimeät markkinat kaikelle mahdolliselle, mutta erityisesti autonosille. Ja farkuille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.