Kuolema Venetsiassa

Mä en vielä Venetsiaan mennessäni arvannut, että loman lopuksi näkisin ruumiin, mutta niin siinä kävi. Mä olin aamusella kävelemässä omalta hotellilta San Marcolle, kun yhtäkkiä huomasin vain muutaman metrin päässä olevat ensihoitajat ja poliisit jonkun maassaolevan mytyn ympärillä. Ne nostivat lakanaa suojaksi, mutta näin vilauksen verilammikosta ja siinä makaavasta ruumiista. En jäänyt paikalle katselemaan sitä toimintaa sen enempää vaan jatkoin kiireesti matkaa, mutta se näky vaivasi mua pitkään jälkeenpäin. Oli selvää, että joku oli pudonnut parvekkeelta kuolemaansa. Mä mietin oliko kyseinen mies tippunut hotellin parvekkeelta vahingossa, tahalleen vai jonkun toimesta. Ja oliko mies matkalla yksin vai jonkun kanssa.

Kuolema Venetsiassa

Myöhemmin omaan majoituspaikkaan palatessani ohitin tuon hotellin, jonka edessä ruumis oli maannut. Paikalla oli vieläkin verta, peite ja muutama poliisi. Hotelli ei ollut kovin korkea ja sen ranskalaiset parvekkeet olivat matalat. Jostain syystä olin varma, että tapahtuneen oli täytynyt olla vahinko. Seuraavana päivänä luin uutisen, jonka otsikko kertoi kyseessä olevan itsemurhan. En tiedä miten se asia tiedettiin, mutta siihen aikaan aamusta paikalla oli jo useita ihmisiä ja viereinen ravintolakin oli jo avannut ovensa. Ehkä joku oli sattunut katsomaan ylöspäin ja nähnyt koko tapahtuman. Tai ehkä uhrin vaimo näki sen huoneesta käsin.

Kuolema Venetsiassa

Mietin pitkään kirjoitanko tästä edes blogiin. En tiedä uhrista yhtään mitään tuota lyhyttä uutista lukuunottamatta, mutta mä olin vähän järkyttynyt ja surullinenkin tapahtuneesta. Miksi kukaan tulisi Venetsiaan tekemään itsemurhan? Tosin jos on päättänyt kuolla, niin ei kai sillä paikalla ole mitään väliä. Kaverini totesi vain, että toivottavasti mies eli hyvän elämän. Ei kai siitä sen enempää. Ruumis on ruumis, vain tyhjä kuori, ja yksi ihminen vähemmän maapallolla. Tunteita siinä herättää lähinnä se, että useimmiten kuolleella ihmisillä on läheisiä, jotka surevat. Sen miehen vaimo ei ainakaan unohda Venetsiaa koskaan.

4 vastausta artikkeliin ”Kuolema Venetsiassa

  1. Oli järkyttäävää joutua sattumalta juuri tuolle paikalle.Kohtalo on minua säästänyt joutua silminnäkijäksi vakaville onnettomuuksille edes moottoriteillä. Otsikosta tuli heti mieleeni Thomas Mannin kuuluisa novelli Kuolema Venetsiassa, minkä pohjalta Luchino Visconti teki 1971 elokuvan.Taisit tarkoituksella viitata noihin. Häpeäkseni täytyy tunnustaa, että en ole lukenut novellia, enkä nähnyt filmiä. Sitä kutsutaan sitten kai yleissivistykseksi, kun tietää muutaman nimen ulkomuistista.

    • Siihen viittasin, joskin mä muistan paljon paremmin Murha Venetsiassa -nimisen jännärin.

  2. Kauheeta. Kyllä tuommoset pistää aina miettimään omaakin kuolevaisuutta. Itse näin kerran kuolleen tyypin Sri Lankassa, kun oltiin kiipeämässä vuorelle. Yksi vanha pappa jäi matkan varrelle. Silmät vaan ammotti auki katsoen tähtitaivasta, ja vaimo itki hulluna vieressä. Intiassa taas todistettiin kuolleen tytön ruumiin ajelehtimista rantaan, ei onneksi nähty kaukaa itse ruumista. Katsottiin, kun tyttö kannettiin isossa saattueessa pois. Noissa maissa, varsinkin Intiassa, kuolema on jotenkin lähempänä ihmistä, kun taas länsimaissa siitä ei juurikaan edes puhuta, ja ajattelemistakin vältellään. Pointti tässä oli varmaan se, että kiva kun kuitenkin päätit kirjoittaa tästä. On kiva lukea lomatunnelmista myös siitä, minkälaisia ajatuksia reissussa on käynyt läpi.

    • Kiitos kommentistasi. Tämä tapaus muistuttaa todella siitä, että elämä on lyhyt eikä sitä pidä pitää itsestäänselvänä. Me pohdittiin siellä paikan päällä kumpi olisi pahempi, itsemurha vai onnettomuus. Mä sanoin, että itsemurha, koska siinä läheinen voi tuntea paljon vihaa, ja mahdollisesti myös epätietoisuutta. Onnettomuus on onnettomuus, mutta ehkä sen voisi ajan myötä paremmin hyväksyä. Suomessa pitäisi puhua enemmän itsemurhista ja erityisesti siitä kivusta, joka läheisille jää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.