Kotiseutumatkailua‏

Kaveri kysyi mua sunnuntaina seurakseen Ikeaan parvekekalusteita hankkimaan. Pankkitilin saldo kummitteli takaraivossa, mutta lupasin siitä huolimatta lähteä mukaan. Ihan vaan kaveriksi. ”Kaupat aukeavat kahdeltatoista”, kaveri vahvisti. Ikean pihalla oli monta muutakin potentiaalista asiakasta odottelemassa kauppojen avautumista – kahden aikaan iltapäivällä. Monelta muultakin oli näköjään mennyt helluntai ohi. Tehtiin sellainen jännä huomio, että Espoon Ikean nettisivujen mobiiliversiossa ei todellakaan mainittu helluntaita poikkeusaukiolojen kohdalla. Ei ihme, että ihmisiä parveili siellä ovella. Toivottavasti kukaan ei ollut tullut sinne pakettiautoineen tai peräkärryineen mistään Somerolta asti.

Me istuttiin hetki autossa ja pohdittiin, että shoppailu taisi olla tässä, minne sitten suunnattaisiin. Ehdotin Bodom-järveä, eikö siellä ole joku golf-kentän kahvila tai ravintola? Hurautettiin sinne kahville. Joutsenet uiskentelivat järvellä ja munkin olisi tehnyt mieli harrastuksen pariin. Ei golffaamaan, mutta kalastamaan.

Bodom

Sain kaverin ylipuhuttua sinne automuseoon, joten se oli meidän seuraava kohde. Miten mä en tiennyt sen olemassaolosta aiemmin! Mahtava paikka. Alakerran autot tekivät meikäläiseen vaikutuksen, mutta hauskin bongaus oli eräässä nurkassa komeillut autokoulun opetussimulaattori. Siinä oli oikein käsivaihteet ja kaikki.

Automuseo

Museon jälkeen oli jo seikkailuhenki sen verran hyvin päällä, että näpsäytettiin seuraava nähtävyys navigaattorista matkakohteeksi: Marketanpuisto.

Marketanpuisto

Lopuksi suunnattiin salaatille Haukilahden paviljonkiin, jossa oli muutama muukin saman idean saanut. Epäonnistunut shoppailureissu oli vaivihkaa vaihtunut todella onnistuneeksi kotiseutumatkailuksi ja mä näin sunnuntain aikana varmaan enemmän Espoota kuin viimeisen neljän vuoden aikana yhteensä. Ihana, kaunis Espoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.