Koirien musta lista

Mä opin juuri, että koiravero Hampurissa on vähän alle sata euroa per vuosi niiltä koirilta, jotka eivät ole mustalla listalla, ja listakoirilta se vero on noin kuusinkertainen. Jokainen kaupunki Saksassa kuitenkin päättää tästä asiasta itse, joten eroja löytyy. Joissakin muissa paikoissa vaaditaan musta listan sijasta kaikilta omistajilta koiranomistajan ajokortti.

Mitä koiria siltä mustalta listalta sitten löytyy? Ainakin pitbull, rottweiler, mastiffi, bullmastiffi, staffordshirenbullterrieri, dogo argentino, fila brasileiro, tosa inu ja muutama muu vastaava pieni söpöliini. Osalle noista lätkähtää suoraan se isompi vero ja ne on siitä huolimatta aina pidettävä hihnassa, osan kohdalla taas voidaan verosta tehdä poikkeus. Kyllä se 600 euroa vuodessa varmaan hiukan vaikuttaa koiran hankitavaiheessa rotua mietittäessä.

Nyt kun tarkemmin muistelen, niin isoja koiria ei ole kovin montaa tullut vastaan. Ei kai ne muutenkaan sovi kaupunkiasuntoihin lemmikiksi yhtä hyvin kuin pienemmät lajitoverinsa. Lapinkoiriakaan ei ole onneksi pahemmin näkynyt, vaikea kuvitella niitä citykoiriksi. Tämä meidän taistelukoira dogi someroleño viihtyy ainakin parhaiten pöndellä.

Taistelukoira

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.