Kohti onnellisempaa elämää

Nina kirjoitti blogissaan Rannalla lähes autiolla aiheesta, joka koskettaa mua paljon juuri nyt. Nina kertoi kolmesta oivalluksesta, jotka ovat johtaneet onnellisempaan talveen.

Ensimmäinen oivallus oli liikunta, sillä liikunnan sanotaan ehkäisevän masennusta. Mä uskon siihen, että jotain aivoissa tapahtuu kun liikkuu, on se sitten endorfiineista tai mistä tahansa johtuvaa, ja varmasti se voi myös pidemmällä tähtäimellä vaikuttaa mielialaan.

Toinen oivallus oli ravinto, ja siinäkin mä olen oikeilla jäljillä. Mitä terveellisemmin syö, sen parempi on olo. Joskus tosin tuntuu kaikki silmille hyppivä informaatio vähän ahdistavalta, koska tiedot on keskenään ristiriitaisia. Esimerkkinä vaikka maitotuotteiden terveellisyys. Monet kehottavat syömään ruuansulatusta edistävää jogurttia ja toiset taas sanovat, että kaikki maitotuotteet on myrkkyä elimistölle. Ota siitä sitten selvä.

Nina kolmas oivallus oli se kaikkein tärkein, oman onnen pohdinta, ja siinä mulla on vielä tekemistä. Ninan tavoin mäkin tiedän tarkkaan mikä tekee mut onnelliseksi ja mikä ei, mutta mä en ole aktiivisesti tehnyt paljon mitään lisätäkseni niitä hyviä asioita ja ollakseni miettimättä niitä huonoja, joihin en voi vaikuttaa.

Vapaaksi ahdistuksestaEilen vietin iltaa livemusan, hyvän ruuan ja kivojen ihmisten parissa Hard Rock Cafessa. Tänään kävin jo happihyppelyllä ja kaupassa vesisateesta huolimatta, ja kohta aion kokkailla hyvää kasvisruokaa. Illalla on luvassa leffailta. Kiireettömänä viikonloppuna on hyvä ottaa hetki myös itsetutkisteluun ja tehdä töitä paremman olon eteen Vapaaksi ahdistuksesta -kirjan avulla. Mun suuri oivallus oli se, kun luin tuon kirjan kuvausta ahdistuksesta ja se oli kuin suoraan mun omasta kynästäni. Se ei olekaan mikään mysteerimöykky mun sisälläni, vaan yleinen ongelma, jota voi itse hoitaa – juuri noilla Ninan mainitsemilla asioilla ja muutamilla muilla harjoituksilla.

P.S. Jos jotakuta sattuu kiinnostamaan minkä hintaista ruoka on Saksassa, niin tässä mun kauppakuittini.

Lidl

En metsästänyt tarjouksia vaan kasvislasagnen ja kanacurryn aineksia listan mukaan. Yleensä mun ostoksiini kuuluu aina jotain kalliimpaa kuten mausteita, mutta nyt olin käynyt aasialaisessa marketissa hakemassa joitakin aineksia erikseen. Ostoslistalla oli lähinnä kanaa ja kasviksia, vierasvarakakku ja pari sämpylää. Pullojakin palautin kassillisen, ja sen vuoksi loppusumma oli 7 euroa ja risat. Yleensä mun ostokset maksaa 10-15 euroa. Mä en tiedä Suomen tämänhetkisiä hintoja, mutta en mä ikinä näin edullisia ruokakasseja siellä kotiin kantanut.

3 vastausta artikkeliin ”Kohti onnellisempaa elämää

  1. Vaikka ei oikeasti tunnetakaan, niin harvalle toivon niin vimmatusti onnellista ja ehyttä elämää kuin sulle. Ja uskon, että sen varmasti vielä saavutatkin. 🙂

    • Olen vähän itkeskellyt tänään, kuten tässä parin viikon aikana muutenkin, mutta ton kommentin jälkeen tuli oikein vesiputous. Voin kyllä vilpittömästi sanoa samaa susta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.