Kiva kalaravintola Hampurissa

Mä sain perjantain yllättävän viestin Facebookissa. Eräs korealainen tuttavapariskunta ilmoitti, että he ovat Hampurissa ja kysyi lähtisinkö heidän kanssaan illalliselle. No tottahan toki! Ne pyysivät mua valitsemaan ravintolan, mutta olivat edellisenä iltana syöneet pihvit. Ajattelin heti kalaravintolaa, ja tein varauksen Shifferbörseen.

Olin tavannut nämä korealaiset muutamaa vuotta aiemmin Jenkeissä. Vähän noloa, mutta mä en tänä päivänäkään tiedä kummankaan nimeä. Ei niiden koreankielinen nimi Facessa kerro mulle yhtään mitään, ja mä en yhtään muista miten niiden nimet lausuttiin silloin kun Jenkeissä nähtiin. 😀

KalaravintolaShifferbörse sijaitsee helposti saavutettavassa paikassa rautatieaseman nurkilla. Se on yli 100 vuotta vanha ravintola ja heti oven suussa kököttävä iso ankkuri ja katosta riippuvat laivojen pienoismallit tuovat kyllä oikeanlaisen kalaravintolafiiliksen. Kuulin, että ravintolaa on joskus jopa käytetty jossain leffoissa lavasteena. Pystyin hyvin kuvittelemaan Jack Sparrown sinne, melkein odotin sen kävelevän jostain kulman takaa.

Shifferbörsestä saa toki muutakin ruokaa kuin kalaa, mutta me tilattiin kaikki erilaiset kala-annokset, jotain turskan, punakampelan ja lohen väliltä. Kastikkeet oli Dijon-kastiketta, valkoviinikastiketta ja tartarikastiketta. Lisukkeina oli salaattia, paistettua perunaa pekonilla ja saksalaisille hyvin tyypillistä pinaattimuhennosta. Mä olin juuri edellisenä iltana saksalaiselta kaverilta oppinut, mistä sen pinaattimuhennoksen hyvä maku tulee; muskottipähkinäjauheesta!

KalaravintolaMun annos oli ainakin todella hyvää, ja hyvin se ruoka näytti muillekin kelpaavan. Ravintolan hinnat oli mun mielestäni ihan sopivat, about 15-20 euroa per pääruoka. Palvelusta sen sijaan napsahtaa sille tarjoilijalle pitkä miinus. Tilausta tehdessä mä arvoin kahden annoksen välillä, ja kysyin kumpaa tarjoilija suosittelisi. Se ei osannut vastata oikein mitään. Selitti suurinpiirtein samoja asioita, joita mä olin jo ruokalistasta lukenut. Mulle olisi kelvannut sellainen tyypillinen kehu kummasta tahansa vaihtoehdosta. Laskua meidän piti pyytää pariinkin kertaan, vaikkei sillä tarjoilijalla ollut mikään kiire edes. Pikkujuttuja, mutta mua ottaa aivoon kun joku suhtautuu työhönsä noin tympeästi ja hoitaa sen niin huonosti, että jopa mä osaisin paremmin. Enkä mä tiedä yhtään mitään mistään ravintola-alasta.

Tyhmästä palvelusta huolimatta mä rohkenen kyllä suositella Shifferbörseä. Eiköhän se tarjoilija pian keksi jotain muuta tekemistä elämässään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.