Kielikoulu

KielikouluKoulupuntti täällä taas hei! Kielikoulu jatkui tällä viikolla pitkäksi venähtäneen kesätauon jälkeen. Mä ja puolalainen merimies sovittiin, että jatketaan saksan opintoja nyt kun sekin on taas palannut meriltä. Meidän lisäksi ryhmässä on ruotsalainen, vietnamilainen, malesialainen, amerikkalainen ja ukrainalainen, eli ihan kiva sekametelisoppa. Valitettavasti kaikki nuo ovat meitä parempia saksassa, joten mulle tuli heti paineita. Ärsyttää olla se pahnan pohjimmainen.

Ekalla tunnilla kenelläkään ei ollut vielä kirjoja, joten opettaja kävi kopioimassa meille tehtäviä. Aloitettiin vaatimattomasti heti datiivilla, josta mä en muista juuri mitään. Merimieskin tuskaili, että mistä hemmetistä sen tietää milloin pitää käyttää nominatiivia, milloin akkusatiivia ja milloin datiivia. Ekalla tauolla se oli kaatamassa itselleen kahvia, ja kysyi samalla multa: ”Coffee? Tea? Whisky?” Olisi joku drogi sopinut kyllä siihen väliin.

Seuraavalla kerralla mä huomasin, että olin ihan pihalla sen vuoksi, etten tiennyt tehtävissä käytettäviä sanoja enkä ehtinyt googlaamaan niitä puhelimella sitä tahtia, kuin olisi pitänyt. Yritä siinä sitten keksiä mikä verbi tulee mihinkin lauseeseen, kun ei ole mitään tietoa mitä ne tarkoittavat. Refleksiverbit olivat nimittäin seuraavana vuorossa, ja nekin on mulle yhtä hepreaa.

Tästä se taas lähtee. Viskinjuonti merimiehen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.