Kesälukemista: Voittamisen anatomia

Voittamisen anatomia Broidi oli jo pitkään puhunut mulle, että se luki hyvän kirjan, joka munkin pitäisi lukea. Broidin kirjasuositukset ovat osoittautuneet onnistuneiksi aiemminkin, joten sanoin lainaavani siltä sen kirjan kesälomalla. Joka kerta kylässä käydessäni unohdin kuitenkin napata kirjan mukaani, kunnes broidi kiikutti sen itse mun käteeni. Päätin ottaa kirjan mukaan lentokoneeseen matkalukemiseksi.

Niin siinä sitten kävi, että en tiedä yhtään kaarteliko koneen naiskapteeni tällä kertaa jyrkästi Hampurin yllä vai ei, koska mä istuin nenä kiinni kirjassa. Lentokentältä menin suoraan toimistolle, mutta jatkoin lukemista iltapäivällä heti töistä päästyäni. Enkä lopettanut ennen kuin kirja oli loppu. Hosuinkohan vähän liikaa, koska tekisi mieli lukea se samantien uudelleen?

Oskari Saaren kirjoittama Aki Hintsa Voittamisen Anatomia -kirja on varmaan suunnattu miehille, koska Hintsa toimi Formula ykkösissä lääkärinä monia vuosia ja formulamaailmasta kirjassa kerrotaan paljon. Mutta sen sanoma on kuitenkin jotain aivan muuta kuin varikkojuorut. Kirja kertoo kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, erityisesti henkisestä puolesta, ja mainostaa Hintsan kehittämää metodia niin paljon, että mä olen ainakin aivan myyty. Olisin valmis lähtemään Geneven klinikalle heti kun mun yksityissuihkari vaan parkkaisi tänne Hampuriin.

Hintsan Menestyksen ympyrä paljastetaan kirjassa yksityiskohtaisesti ja lopun liitteestä löytyy Hinta Performance -yritysohjelman esittely. Meidän lafka tuskin innostuisi ihmisten hyvinvointia edistävästä ohjelmasta, joten tarkempi tutustuminen jää valitettavasti meikäläiseltä väliin – kun ei sitä suihkariaakaan näy. Mutta kyllä tuosta pienen potkun sai taas takapuoleensa sen suhteen mitä osa-alueita elämässä pitäisi laittaa kuntoon.

Kun pohditaan elämän tärkeimpiä kysymyksiä, kuka mä olen, mitä mä haluan ja kontrolloinko omaa elämääni, niin mä ainakin huomaan pian, että vastauksia ei ole. MBA:ta opiskellessa piti ennen CV:n päivittämistä tehdä itselleen 5-vuotissuunnitelma, joka vaati melko paljon miettimistä sen suhteen, mitä elämältään oikeasti haluaa. Siitä on nyt kulunut noin viisi vuotta ja mä huomaan olevani siinä pisteessä, josta silloin haaveilin. Nyt olisi korkea aika tehdä uusi suunnitelma.

Menestyksen ympyrän muissa osa-alueissa kuten ravinnossa, aktiivisuudessa ja henkisessä energiassa mulla olisi myös paljon parannettavaa. Ainoa asia, joka mun elämässäni on kunnossa, on unen määrä. Ollaan Röllin kanssa molemmat peritty meidän perheen unenlahjat. Mutta kokonaisuutena, ottaen huomioon mun viime aikaiset ongelmat, mä olen vähän hukassa ja Voittamisen anatomia on mulle hyvinkin ajankohtainen teos. Suosittelen kesälukemisiksi muillekin!

Yksi vastaus artikkeliin ”Kesälukemista: Voittamisen anatomia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.