Kalajuttuja

JärvelläKalastus on ehkä mahtavin harrastus ikinä, vaikka kalastusluvat joskus ärsyttävätkin. Toivoisin, että niitä varoja käytettäisiin alueiden ja kalakantojen hoitoon, sillä mä ainakin tietäisin yhden joen, jossa sekä kalakanta että kalastajien kota tarvitsisivat hiukan elvytystä.

Mä olen täällä Suomessa vaan muutaman viikon vuodessa, ja lupia olen tähän mennessä tarvinnut viisi. Viisi! Ensin kalastelin Hangossa ja Naantalissa, joten tarvitsin valtion kalastusluvan lisäksi luvat Etelä- ja Länsi-Suomen lääneihin. Nyt Lapissa piti pohjoisimpaan lääniin tietenkin ottaa oma lupansa. Purotaimenta tietyllä joella kalastettaessa tarvittiin lisäksi oma ja reilusti kalliimpi lupa siihen jokeen. Mutta se lupamaksu meni hukkaan saaliin osalta. Kalat olivat niin pieniä, että päästin kiltisti kaikki taimenet ja harjukset takaisin, vaikken normaalisti urheilukalastuksesta pidäkään.

Onneksi järvellä tulee kalaa haukipullia ja ahvenfileitä varten. Ensin uistimeen nappasi hauki, jolla oli iskukoukku poskessa. Sen jälkeen toinen hauki nappasi kiinni mun ongenkoukkuuni. On sitä ennenkin nähty hauen hyökkäävän ongessa olevaan ahveneen kiinni, mutta nyt se ahne kala söi pelkän madon. Siima oli kireänä kun parin kilon hauki veti kohoa mennessään, mutta onneksi haavi oli lähellä ja pian ahneella oli kakkainen loppu. Jatkoin ahventen onkimista kaikessa rauhassa kunnes seuraava hauki nappasi taas pelkän madon suuhunsa ja lähti viemään kohoa mukanaan. Tällä kertaa siima napsahti heti poikki ja taas on yhdellä hauella lävistus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.