Kadonneen paketin metsästys

Pikkasen tuli savu korvista eilen kun kävin postissa. Mä olen noin kolme viikkoa odotellut yhtä pakettia, josta ei näkynyt eikä kuulunut mitään. Kävelin sitten iltalenkillä postiin kysymään, olisiko niillä mitään tietoa siitä. Sanoin, että etsin pakettia, ja että mulla ei ole mitään saapumisilmoitusta. Se nainen postissa kysyi onko mulla seurantanumeroa. Mä en tiennyt mitä mä olisin sanonut, koska mun saksan sanavarastoni ei selkeästikään käsitä riittävästi voimasanoja. Millä helvetillä mä voin tietää sen seurantanumeron kun a) mä en ole paketin lähettäjä vaan vastaanottaja ja b) mulle ei edelleenkään ole tullut mitään saapumisilmoituslappua, viestiä, sähköpostia tai edes savumerkkejä kyseisestä paketista.

Se nainen katsoi koneelta, että ei täällä ole mitään. Sitten se kävi kuitenkin vielä katsomassa hyllystä, ja kas, siellähän mun pakettini oli. Siellä se olisi varmaan vielä ensi vuonnakin, jos en olisi itse osannut etsiä sitä. Tässä vaiheessa mä mietin, että luojan kiitos etten tilannut niitä Fogertyn kirjoja tänne Saksaan. Tämä paikallinen posti- ja kuriirikulttuuri on ihan perseestä.

Tänään jouduin tekemään Amazonille tilauksen Macbookin johdosta, koska lähin Apple -liike on liian kaukana. Mutta voi olla, että mä saisin johtoni sieltä liikkeestä silti noin sata kertaa nopeammin, koska mulla ei tule olemaan taas mitään hajua minne mun pakettini toimitetaan. Kotiin ne ei vielä koskaan ole löytäneet. Amazon yrittää sentään ottaa tämän saksalaisen typerän tavan huomioon ja antaa jopa valita kelle naapurille paketti luovutetaan vai laitetaanko se kenties kasvihuoneeseen vai vajaan odottamaan noutoa. Nyt ei muuta kuin joku vaja jostakin, niin ei ole paketit enää kateissa!

Saksan posti

2 vastausta artikkeliin ”Kadonneen paketin metsästys

  1. On todella outoa, jos sinun pakettisi eivät saavu perille. Riippuu ilmeisesti myös logistiikkayrityksen verkostosta. Minulla on eniten kokemusta DHL`stä ja Saksan sisäisestä tavaraliikenteestä. Pikkupaketit lähetän yleensä ilman seurantanumeroa, eli posti vie postilaatikkoon ja jos se ei sinne mahdu, niin lapun, josta näkyy, mistä paketin saa hakea. Tavallisesti se menee takaisin lähimpään jakelupisteeseen. Isomman paketin kulkua voivat sekä lähettäjä että vastaanottaja seurata seurantanumeron mukaan netistä. Jos vastaanottaja ei ole kotona, niin vaikka naapuri ja kuittaa koneelle tehneensä sen. Postinkantaja laittaa lapun postilaatikkoon, mutta saattaa vaikka joulukiireessään unohtaa sen.Huonomuistisen vastaanottajan nimikin näkyy sitten seurannassa netissä. Inhimillisiä erehdyksiä sattuu itse kullekin. Minä yleensä ilmoitan tavaratilauksen yhteydessä haluavani pakettini omaan osoitteeseeni, enkä tee mitään erikoistoivomuksia. Amazon käyttää DHL´ää eikä sen kanssa ole ollut mitään ongelmia. Saan tilausvahvistuksen ja sitten ilmoituksen, että paketti on lähetetty ja lasketun saapmispäivän ja -ajan sekä seurantanumeron. DHL´llä on jo ”vaja” sinullekin. DHL`ltä voi toivoa myös, että paketti jätetään lähimpään postitoimistoon, DHL Paketshop´iin, DHL PACKSTATION´iin, DHL PAKETBOX´iin tai että sinulle lähetetään tiedoite sähköpstiin. Jos olet päivät poissa kotoa tai usein matkalla, niin kannattaa käyttää noita muita mahdollisuuksia. Jos tilaa tavaroita ulkomailta, niin silloin saattaa olla ongelmia, kun ei ole seurantamahdollisuutta. Tutuille paketteja lähettäessäni odotan ensin sopivan ajan kiitosta ja kysyn sitten, onko paketti saapunut perille tai ilmoitan lähettäneeni. Tietenkin itse kiitän myös paketista sen saatuani.

    • Mullakin on eniten kokemusta DHL:stä.. Tämäkin paketti tuli DHL:n kautta. Tai siis ei varsinaisesti tullut. Mutta mun kokemuksen mukaan UPS toimii täällä ihan samalla tavalla. Niitäkin pakettilappuja on liimailtu jonnekin talon ulkoseinään, mutta UPSin piste on onneksi paljon lähempänä kuin DHL:n. Hermes on kaikkein lähin.

      Kyllähän ne paketit perille saapuu, sitten kun mä itse haen ne jostakin. En vaan ymmärrä miksei niitä voi tuoda kotiin. Mä teen myös paljon etätöitä kotoa käsin, etenkin jos odotan jotain pakettia saapuvaksi, ja silti en ole kertaakaan onnistunut saamaan yhtään pakettia kotiinkuljetuksella. Itse tilattuja toimituksia seuraan tietysti netissä, mutta ei se auta, jos ne jää sinne lajittelukeskukseen useiksi päiviksi tai jopa viikoiksi. Se hyvä puoli tässä on, että eipähän tule shoppailtua netistä yhtään mitään ylimääräistä, koska niitä ostoksia pitäisi hakea jostain parin kilsan päästä kävellen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.