Jordanian muita kohteita

Tässä vielä pari mainittavaa vierailukohdetta Jordaniassa. Kuollut meri ei ole yksi niistä. Jos paskavedessä kelluminen on ihan välttämättä koettava, niin löytyy niitä legendaarisempiakin kohteita kuin Kuollut meri. Ganges esimerkiksi, tai Vantaanjoki.

Jerash, Mount Nebo ja Karak olivat kaikki mielenkiintoisia paikkoja. Jerash eli Gerasa on muinainen roomalainen kaupunki Jordanian pohjoisosassa, Syyrian suunnalla. Vaikuttavat rauniot antavat mainion väläyksen historiasta, mikäli sellainen kiinnostaa. Saman tekee tietysti Mooseksen hautapaikkana tunnettu Mount Nebo, josta avautuu näkymä pyhään laaksoon sään salliessa.

Mount Nebo

Agabassa turisteille avautuu erilainen Jordania. Tarjolla on vesiaktiviteetteja kuten sukellusta ja snorkalausta Punaisella merellä, rantaelämää ja halvempaa alkoholia. Ne agressiivisimmatkin maustemyyjät olivat siedettäviä, ja Punaisesta merestä löytynyt hylky tarjosi nähtävää veden alla huolimatta siitä, että se laiva oli siihen rantaan tarkoituksella upotettu tulipalon jälkeen. Me onnistuttiin veneretkellämme bongaamaan myös delfiinejä. Tykkäsin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.