Jalkapalloilta

SaksaJalkapallo on täällä Saksassa kansallispeli, joten mä päätin näissä EM-kisoissa yrittää kannustaa Saksaa, vaikkei se ole koskaan ollut mun suosikkijoukkueeni. Sinänsä se on helppoa, kun Suomi ei ole geimeissä mukana. Sydän sykki kyllä erityisen kovin Islannille, mutta onneksi Saksa ei pudotuspeleissä Islantia vastaan joutunut pelaamaan. Tai päässyt. Tilanne voisi olla toinen, jos Saksalla olisi ollut Portugalin tie. Nyt matka tyssäsi kotijoukkue Ranskaan siinä mielessä ikävässä matsissa, että Saksa hallitsi peliä ja pelasi paremmin, Ranska vaan sai aikaiseksi pari maalia, joista eka oli käsivirheestä vihelletty typerä pilkku.

Me katsottiin edellinen Saksan peli baarissa, joten siellä pääsi hyvin tunnelmaan mukaan. Nyt oli vuorossa koti-ilta, joten mä yritin luoda tunnelmaa tarjottavien kanssa. Kanarullissa komeili Saksan liput, ja saksalainen kaveri toi vähän lisää koristeita sekä puukakun voitonjuhlia varten. Baumkuche on perinteinen saksalainen kakku, jossa on monta ohuen ohutta kerrosta ja suklaakuorrutus.

Kakku oli hyvää, mutta harmittaa kyllä, ettei Saksa päässyt finaaliin. Olisin halunnut nähdä miten saksalaiset juhlii EM-mestaruutta, Barcelonassahan MM-juhlinta tuli tutuksi mukaan lukien ne asunnoista kadulle heitettävät vesiämpärilliset. Täällä oltiin kyllä valmiita bileisiin, sillä suuri osa autoista näytti olevan koristeltu sekä peileihin että takaikkunoihin kiinnitettävin lipuin. Noh, ensi kerralla sitten.

Joskus käy muuten niin, että jämäruoka on paljon parempaa kuin alkuperäinen. Kylmät tuorejuusto-salaatti-kanarullat oli toki ihan ookoo, mutta seuraavan päivän tortillalättypizza samoilla täytteillä oli paljon parempaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.