Iceland on my mind

Kesälomasuunnitelmat on vielä vähän auki, mutta yksi syyskesän viikonloppu on varattu Islannille. Islanti on kuulunut mun toiviomatkalistaani jo pidemmän aikaa ja lentohinnat on tullut tarkistettua säännöllisin väliajoin. Amerikkalainen frendi pyysi mua Reykjavikiin syyskuun alussa ja kun Icelandairin suorat lennot näyttivät edullisinta hintaa tähän asti, ei meikäläisen enää tarvinnut asiaa pohtia. Sen amerikkalaisen näemmä tarvitsee, mutta väliäkös hällä.

Islannissa on paikkoja, jotka ehdottomasti haluan nähdä. Mutta valinnan vaikeus tulee siitä, etten tiedä haluanko tehdä esimerkiksi Golden Circlen kierroksen fillarilla, bussilla, vuokra-autolla vai kenties osan matkaa hevosella. Olisi myös hyvä päättää noin ylipäätään haluanko maalle vai merelle tai maan alle vai jäätikön päälle. Suljin jo muutamia aktiviteetteja pois, mutta ei homma siitä helpottunut. Vaikka valaiden bongaus ei ole Islannissa välttämätöntä, olisi turskakalastus kuitenkin mielenkiintoista. Kelkkailemaan mun ei ole pakko Islannissa mennä, mutta mönkijäretki olisi hauska. Raftingia en halua kokea enää koskaan, mutta melonta olisi noissa maisemissa huikeaa. Mun pari päivää ei näköjään riitä mihinkään.

Issikkavaellus, fillarointi, melonta tai mönkijöillä huristelu on mahdollista Suomessakin, mutta pääasia tuolla taitaa olla maisemien ja ainutlaatuisen luonnon näkeminen siinä samalla. Jos jollakin on jotain hyviä vinkkejä Islannin aktiviteetteihin, erityisesti siihen mikä on ihan must ja minkä voisi jättää väliin, niin kertokaa ihmeessä. Mulla on vielä paljon aikaa lueskella Islannin ihmeistä ja miettiä tarkempaa ohjelmaa matkalle. Toistaiseksi geysirien jälkeen hyvänä kakkosena tulee tulivuoriretki, mutta naisen mieli on joskus vähän häilyväinen. Ihanaa kuitenkin tietää, että lennot Islantiin on nyt buukattu ja yksi matkahaave toteutuu loppukesästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.