Sain mun brassikaverilta reseptin, joka on niin helppo, että ääliökin osaa sillä pyöräyttää maissikakun. Kuvat toimivat todistusaineistona. Mun ymmärtääkseni kakku on gluteeniton, ja tarpeen vaatiessa laktoositonta voita ja maitoa käytettäessä vielä laktoositonkin.
Kakun raaka-aineet:
310 gramman tölkki maissia
tölkillinen maissijauhoa
puoli tölkillistä sokeria
tölkillinen maitoa (maissitölkillinen siis)
puoli tölkillistä sulatettua voita
puoli tölkillistä kookoshiutaleita
3 munaa
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
Kakun teko-ohje:
Surauta kaikki aineet tehosekoittimessa sekaisin ja maissit mössöksi. Voitele uunivuoka rasvalla, mielellään voilla tai margariinilla Cliniquen naamarasvan sijasta, ja vuoraa voideltu vuoka maizenalla. Kippaa kakkumössö vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa 1 tunti. Tadaa, kakku on valmis!
Ruma se ehkä on, mutta.. ”Ei paha kakku, ei paha kakku!”, kuten mun kummipoitsuni hiekkalaatikolla hihkui. Kakku jopa paranee jääkaapissa oleskeltuaan. Mä kokeilin kakkuun appelsiinituorejuustokuorrutetta, ja sehän passasi siihen maun puolesta ihan kivasti. Henk.koht. tykkään kakusta silti eniten kahvikakkuna ilman mitään kuorrutetta.