Hatusta heitetty hinta

Mä kerroin maanantaina Twitterissä siitä, miten meidän taloyhtiön roskakatoksen maalausurakka alkoi ja mun parkkipaikka vietiin. Joskus alkuvuodestahan se taloyhtiön budjettiin hyväksyttiin, kuusi tonnia tuollaisen pienen hökkelin maalauksesta. Harmittaa taas, etten osallistunut siihen kilpailutukseen.

Kuulin tässä eräältä kaverilta, että taloyhtiöiden korjausbudjeteissa on joskus muulloinkin ollut väljää. Eräs taloyhtiö oli korjauttanut kattoa hyvin isolla remontilla ja remontin aikana huomattiin uusia, urakkaan kuulumattomia tarpeita. Lumiesteet olisi hyvä saada ja vajakin tarvitsisi uuden katon. Sen sijaan, että niitä olisi tingitty samaan projektiin, taloyhtiön edustaja oli kysynyt paljonko kyseinen lisätyö raaka-aineineen kustantaa. Kuusikymmentä tuhatta, oli urakoitsija heittänyt, ja pohtinut samalla, että kyllä sellaisen päivän projektin voisi vaikka kaupan päälle tehdä. Se heitto meni kuitenkin läpi ja lumiesteet tilattiin tinkimättä.

Mä myönnän, etten itsekään aina tiedä asioiden ja palveluiden oikeita hintoja enkä aina tee vertailua ennen ostopäätöstä. Kun Intiassa tingin tuk tukin päivävuokran hintaa autuaan tietämättönä Delhin hintatasosta, sanoi se kuski jotain, joka sopii moneen muuhunkin tilanteeseen. Jos hän on meidän sopimaan hintaan tyytyväinen ja mä olen tyytyväinen, niin silloin se hinta on oikea. Jos joku on tyytyväinen 60 000 euron lumiesteisiin, niin ei kai siinä sitten mitään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.