Hampurin ilmaiset nähtävyydet TOP 5

Hampurin parhaat ilmaiset nähtävyydet tai aktiviteetit listattuna alla, olkaapa hyvä:

Free walking tour1. Free walking tours

Nämä ilmaiset kävelykierrokset tunnistaa kaupungilla keltaisista sateenvarjoista tai t-paidoista. Mä olen käynyt sekä historiallisella kaupunkikierroksella että Reeperbahnin kierroksella, ja ne on molemmat olleet todella informatiivisia. Mun suosikkiopas on Kaliforniasta kotoisin oleva Brent, jonka tarinoihin mahtuu ehkä joskus hiukan fiktiotakin joukkoon. Kerran rankkasade yllätti kävelykierroksen, joten Brent päätti järjestää meille demonstraation Hampurin viimeisen merirosvon Klaus Störtebekerin mestauksesta.

Lisää infoa kuten lähtöajat ja -paikat löytyy täältä: Robin and the Tourguides. Tippiähän näissä on tapana jättää, mutta muuten ilmaista huvia. Erityisen kiva ohjelmanumero myös yksinmatkustavalle.

Wasserspiele2. Planten und Blomen – Wasserlichtkonzerte

Hampurissa on paljon puistoja, mutta turistin näkövinkkelistä mielenkiintoisin niistä on ehdottomasti Planten und Blumen -puisto. Siellä järjestetään joka kesäilta suihkulähdenäytös, joka on klassisella musiikilla höystetty valoshow. Mun viimeksi näkemäni show alkoi Sibeliuksella.

Planten und Blumen on päiväsaikaankin kiva vierailupaikka, sillä nimensä mukaisesti siellä on paljon kasveja ja kukkia. Ruusutarha ja japanilainen maisemapuutarha ovat varsin kauniita. Puistosta löytyy myös kahvila ja iso lava, jossa järjestetään ilmaiskonsertteja, kuten Jazz Open näin heinäkuun alussa.

3. Fischmarkt

Mun ekalla viikolla Hampurissa kaveri ilmoitti, että sunnuntaiaamuna sitten herätään aikaisin, jotta päästään kalamarkkinoille. Hetken sitä ilmoitusta ihmettelin, mutta kävi ilmi, että Fischmarkt on aika legendaarinen tapahtuma. Kalamarkkinoita on pidetty jo vuodesta 1703 St. Paulin kaupunginosassa Elben rannalla.

Kalan lisäksi näiltä markkinoilta voi käydä nappaamassa mukaansa edullisen hedelmäkorin, mutta toritunnelma on kuitenkin se, jonka vuoksi paikalla kannattaa pyörähtää. Eikä välillä kannata välttämättä edes nukkua; Reeperbahnilta on lyhyt matka Fischmarktin hulinoihin sunnuntaiaamuna lauantai-illan juhlimisen jälkeen.

Elbtunnel4. Elb Tunnel

Yksi varsin erikoinen nähtävyys Hampurissa on Elben ali kulkeva vanha tunneli. Landungsbrücken on asema, josta tunnelin suu löytyy. Viikonloppuisin tunneli on suljettu autoliikenteeltä, joten erityisesti silloin jalankulkijoiden ja fillaristien on hyvä tsekata kesähelteillä viilentävä tunneli ja käydä kurkkaamassa kaupungin silhuetti vastarannalta.

DOM5. Hamburger Dom

Viides sija tällä listalla menee Hamburger Domille, joka on vain iso tivoli, ei sen kummempaa. Syy miksi se kiilaa tähän, on se, että se todellakin on iso. Siellä on kaikenlaisia vempaimia tukkijoesta maailmanpyörään, mutta aika kuluu kivasti myös esimerkiksi ruoka-, juoma- ja ohjelmatarjontaan tutustuen. Dom järjestetään kolmena jaksona vuodessa, keväällä, kesällä ja talvella, ja alueelle on tosiaan ilmainen sisäänpääsy.

Heräsikö minkäänlaista kipinää matkustaa kaupunkilomalle Hampuriin?

2 vastausta artikkeliin ”Hampurin ilmaiset nähtävyydet TOP 5

  1. Kuulostaapa kivoilta nuo kävelykierrokset! Hauska opas ja kaikki. 🙂

    Corkissa oli kaupunkikarttakylttejä, joissa oli merkittynä useampia ”kävelyjä”, mutta ne olivat hyvin lyhyitä, välillä vain pari katua käsittäviä kävelyitä. Pituutta useilla kävelyillä oli joitakin satoja metrejä. Eivät siis palvelleet aidosti kävelynhimoista, joka oli jo kolunnut kaikki pienen keskustan kadut. Tällaiseen verrattuna Hampurin opastettu meininki kuulostaa ihan toiselta. 🙂

    • Kyllä moni varmasti seuraisi kylttejäkin mielummin kuin sompailisi omia reittejään nähtävyydeltä toiselle, mutta sen opastetun reitin pitää silloin tosiaan olla vähän pidempi kuin parisataa metriä.

      Krakovassa oli myös ihan mahtava opas ilmaisella kierroksella, aion jatkossa tsekata aina löytyykö kaupungista vastaavaa kun lomalle suuntaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.