Critical Mass -fillarointitapahtuma Hampurissa

Critical Mass HamburgKyllä mä tiesin, että Hampurissa on paljon pyöriä, mutta eilen illalla meni pää pyörälle tätä kulkuetta katsellessa. Se ei loppunut ollenkaan!

Critical Mass on joka kuun vika perjantai järjestettävä tai ilman järjestämistäkin tapahtuva fillarointipäivä, jolloin näköjään puoli Hampuria ottaa fillarinsa ja käy.

Tapahtuma on lähtöisin San Franciscosta ja nyt se on jo sadoissa kaupungeissa ympäri maailmaa. Sen kummempaa filosofiaa taustalla ei ole, vaikka toki siinä juhlistetaan fillareita valtaamassa ajoväyliä. Hampurissa ainakin juhlistettiin ja kunnolla, sillä musiikki pauhasi fillareiden mukana olevista kovaäänisistä ja neonvalot välkkyivät.

Tämä tapahtuma oli järjestetty yhteistyössä poliisin kanssa, sillä poliisimoottoripyörät kulkivat fillareiden matkassa. Sitä kuka määräsi reitin ja oliko se suunniteltu, en tiedä. Ilmeisesti nämä tapahtumat ovat usein tavallaan järjestettyjä sattumia, ja se, joka sattuu ajamaan kärjessä, määrää reitin. Jotta tällainen tapahtuma olisi onnistunut, pitää fillaristeja olla riittävä määrä, kriittinen massa, jolla voidaan syrjäyttää autot ajoväylällä. Siitä nimi Critical Mass.

Suomessakin on näköjään pari kertaa järjestetty kriittinen pyöräretki, mutta vaikea kuvitella suomalaisten lähtevän tähän yhtä isolla joukolla mukaan. Paitsi jos letka kulkee Someron kautta ja mukaan voi liittyä traktorilla.

– Sun koti on Hampurin parveke ja Hampuri ei nuku koskaan, vastasi kaveri kun laitoin sille viestin fillareista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.